Теmperovacie zariadenie TurboNORMIX
Naša spoločnosť vyvíja a vyrába kompletné línie, ale aj jednotlivé zariadenia a systémy na výrobu cukroviniek, v potravinárskom priemysle a ďalších priemyselných odvetviach. Temperovacie zariadenie TurboNORMIX spĺňa medzinárodné štandardy kvality a môže byť vyrobené v rôznych verziách.
Určenie
Temperovacie zariadenie TurboNORMIX slúži na temperovanie tenkej vrstvy čokolády a šľahačky. Zariadenie má schopnosť zvládnuť masy s objemom, ktorého výška nepresahuje 10 mm. Temperovacie zariadenie je nevyhnutné pri príprave glazúry pre cukrovinky v stabilnej kryštalickej forme. Glazúra po prechode týmto strojom má konštantnú viskozitu a pri tuhnutí umožňuje perfektný lesklý povrch a stabilný výrobok (výrobok sa v rukách nebude topiť).
Výhody temperovacieho zariadenia:
- zabraňuje šediveniu výrobku;
- jednoduchosť a dostupnosť služieb;
- podľa priania zákazníka sa môže zmeniť výkon.
Temperovacie zariadenie TurboNORMIX dokazuje svoju výnimočnú kvalitu nielen pri roztápaní čistej čokolády na kakaové maslo a čokolády s vysokým obsahom mliečneho tuku a čokolády ako ekvivalent kakaového masla. Dokonca aj čisté kakaové maslo môže byť úspešne rozpustené.
Charakteristika TurboNORMIX
- Zvyšuje životnosť a lesk vďaka veľmi vysokým podielom stabilných kryštálov beta-V
- Lepšia tepelná odolnosť čokolády
- Nízka viskozita po 2-3 ° C (3-5 ° F) nad prevádzkovú teplotu
- Stále vlastnosti na výstupe, cez rôzne výstupné teploty čokolády
- Vylepšené zariadenie pre ľahkú demontáž a čistenie foriem
- Rýchla kryštalizácia pri chladení (po rekryštalizácii)
Zariadenie
Temperovacie zariadenie TurboNORIMX sa skladá z vertikálnej komory a potrubia. Vo vnútornej nádrži stroja je umiestnená čokoláda. Priestor medzi stenami medzi vonkajšou a vnútornou nádržou je naplnený vodou z vodovodu.
V spodnej časti izolácie je výhrevná špirála, ktorá vyrába paru, alebo pevné vykurovacie telesá. Miešanie produktu je zabezpečené rámovým miešadlom, v ktorom sú PTFE škrabky pre rovnomernejšie miešanie produktu.
Čokoládová zmes sa zahreje na teplotu 45 až 50°C, vzhľadom na miešanie so studenou vodou, je jeho teplota znížená prvý krát na 35 ° C, a potom na 28-30 ° C. To poskytuje prechod kakaového masla z nestabilnej do stabilnej formy.
Temperovací proces prebieha za neustáleho intenzívneho miešania. Každá čiastočka čokolády, prechádza cez temperovacie zariadenie a dosahuje požadovanú teplotu podľa procesných podmienok.
Vďaka špeciálnemu zariadeniu v TurboNORMIX sa automaticky udržuje nastavená teplota.
Теchnické parametre TurboNORMIX
Kapacita, kg/h |
150 |
300 |
550 |
1000 |
Dĺžka, mm |
1845 |
1890 |
1890 |
1890 |
Šírka, mm |
600 |
1007 |
1007 |
1007 |
Výška, mm |
1698 |
2218 |
2218 |
2218 |
Spotreba energie, kW |
18 |
20 |
23 |
31 |
Hmotnosť, kg |
310 |
485 |
675 |
910 |
Temperovacie zariadenie TurboNORMIX v linke
1 2 3
1 - Skladovacie nádrže
2 - Temperovacie zariadenie
3 - Enrober