MINIPIVOVAR / MICRO BREWERI NORMIT
Minipivovary MICRO BREWERIES NORMIT sú reštauračné malé pivovary určené pre výrobu tradičného slovenského ako i svetového piva dekokčným (typ piva ležiak) alebo infúznym spôsobom. Vhodnou kombináciou surovín a výrobných postupov môžete vyrobiť svetlé, tmavé, polotmavé, pšeničné, americké tzv. "pale ale" a iné podľa slovenských a zahraničných receptúr.
SPÔSOB VARENIE PIVA
Infúzny spôsob spočíva v tom, že celý objem rmutu je vyhrievaný až po finálnu teplotu scukrenia. Tento spôsob začína s teplotou 45°C a následne sa teplota zvyšuje na 62-65°C. Ďalšia fáza rmutovania prebieha pri teplote 70 – 75°C až po kompletné scukrenie rmutu a celý proces končí pri teplote 78°C.
Pri dekokčnom spôsobe sa teplota zvyšuje presúvaním časti rmutu z vystieracej nádoby do rmutovacieho kotla, kde je varený. Jeho prečerpaním do zvyšku rmutu ktorý je vo vystieracej nádobe je teplota celého rmutu zvýšená na požadovanú hodnotu.
Výroba piva sa skladá z niekoľkých procesov. Medzi hlavné procesy patrí: PRÍPRAVA SUROVÍN, TEPLÝ PROCES (výroba mladiny) a STUDENÝ PROCES (kvasenie a zrenie piva)
Podľa zvolenej automatizácie sa riadenie teplôt a tlakov v CKT alebo zrecích tankoch môže uskutočňovať automaticky podľa nastaveného programu alebo manuálne obsluhou pivovaru.
Stáčačka
Stáčačka pre všetky typy fliaš (sklo aj plast). Stáčačka je izobarická a je vyrobená z nerezovej ocele.
Čerpadlo na mladinu
Mobilné odstredivé čerpadlo pre prácu so sanitačnými roztokmi a s mladinou. Materiál - nerezová oceľ. 230/400V, 50 Hz.
Sudy
Po skončení kvasného procesu sa mladé pivo schladí na teplotu 5-6°C a suduje sa. Sudy majú nerezové prevedenie, korbový narážač a vyberateľnú ihlu.
Výrobník ľadovej vody
Materiál - nádoba z ušľachtilej ocele, izolácia chladiacej vane. Je vybavený napúšťacím a vypúšťacím ventilom a obehovým čerpadlom ľadovej vody.
VYBAVENIE PIVOVARU:
Objem varne v HL |
1,5 |
2,5 |
3 |
4 |
5 |
6 |
10 |
12 |
17,5 |
20 |
Objem rmutomladinovej vystieracej nádoby HL |
1,8 |
3 |
3,6 |
4,8 |
6 |
7,2 |
12 |
14,5 |
21 |
24 |
Objem sceďovacej nádoby HL |
1,5 |
2,5 |
3 |
4 |
5 |
6 |
10 |
12 |
17,5 |
20 |
Objem vírivej nádoby HL |
1,5 |
2,5 |
3 |
4 |
5 |
6 |
10 |
12 |
17,5 |
20 |
Objem mladiny na jednu várku HL |
150 |
250 |
300 |
400 |
500 |
600 |
1000 |
1200 |
1750 |
2000 |
Objem varne v HL |
24 |
30 |
35 |
40 |
Objem rmutomladinovej vystieracej nádoby HL |
29 |
36 |
42 |
48 |
Objem sceďovacej nádoby HL |
24 |
30 |
42 |
48 |
Objem vírivej nádoby HL |
24 |
30 |
42 |
48 |
Objem mladiny na jednu várku HL |
2400 |
3000 |
3500 |
4000 |