Nádrže na výrobu čokolády
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
zbiornik do przechowywania czekolady
chocolate storage tank
Určenie:
Nádrže slúžia na výrobu čokolády.
Procesy:
- ohrev
- miešanie
- chladenie
Princíp činnosti:
Nádrž je stojatá, izolovaná, trojplášťová, valcová nádoba s kónusovým dnom, ktorá zabezpečuje ohrev čokoládovej hmoty pomocou pary, ktorá cirkuluje v plášti. Je vybavená snímačom maximálnej hladiny a snímačom teploty. Ďalej je vybavená celoobjemovým lopatkovým miešadlom na premiešavanie hmoty, tak aby sa zmes nelepila na steny nádoby. Miešadlo sa môže jednoducho vypnúť a zapnúť pomocou ovládacieho panela. Elektromotor, ktorý zabezpečuje pohon miešadla, je umiestnený na hornej časti nádrže. Nohy sú predpripravené na tenzometrické snímače hmotnosti.
- Manuálne ovládanie je určené pre jednoduchšie stroje a technologické zariadenia, ktorých technologický proces nie je zložitý a preto nepotrebujú zložité programovanie. Jednoduché ovládanie pomocou tlačidla ON/OFF.
- Riadenie je zabezpečené automatickým ovládaním (PLC), ktoré je určené pre zložitejšie stroje, zariadenia a výrobné linky, kde je potrebné zaznamenávanie teplôt, snímanie teploty, signalizácia medzných parametrov, snímanie viacerých veličín, automatické dávkovanie, kontrola hladiny, nastavenie času, monitoring a pod. Pri automatickom ovládaní je možné kopírovať záznamy do PC, možnosť pripojiť dotykový displej alebo pripojiť do ethernet.
Model | Nádrž na výrobu čokolády |
Objem, l | podľa požiadaviek zákazníka |
Miešadlo | celoobjemové lopatkové miešadlo |
Pohon miešadla | elektromotor s prevodovkou |
Ohrev | parný (max. tlak 6 bar) |
Materiál | AISI 304, AISI 316 |