Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Nerezové atmosferické nádrže sú používané v potravinárskom, farmaceutickom, kozmetickom a chemickom priemysle. S nerezovými atmosferickými nádržami NORMIT sa môžu vykonávať nasledujúce technické operácie: skladovanie, ohrev, chladenie, miešanie, sedimentácia, doprava a pod.
Vnútorný objem je od 10 do 100.000 litrov. Nádrže môžu byť jedno-, dvoj-, trojplášťové. Na chladenie a ohrev sa používajú kvapaliny, olej, glycerín, voda, para. Konštrukčne sú nádrže vyrobené z kónickým, klenutým alebo plochým dnom.
Nádrže môžu byť vybavené kontrolným prielezom, prietokomerom, hladinomerom, tenzometrickým vážiacim systémom, ohrevom, miešadlom, homogenizátorom, násypkou, dávkovačom, ovládacím panelom, PLC riadiacim systémom a pod.
Varné nádrže, varné kotly
Varné kotly VKE a VKP sú určené pre efektívne miešanie, ohrev a varenie produktov pre potravinársky, farmaceutický a kozmetický priemysel ako je príprava pokrmov, džemov, marmelád, sirupov, ovocných štiav, nektárov, piva, krémov, mastí, mydiel a pod.
Varný kotol je vyrobený z vysokokvalitnej potravinárskej nerezovej ocele AISI 304 a má dvojplášťovú alebo trojplášťovú konštrukciu s izoláciou. Súčasťou môže byť miešadlo, jeho typ závisí od produktu. Najuniverzálnejšie je rámové celoobjemové miešadlo, ktoré dokonale premieša celý obsah kotla.
Miešadlo je možné doplniť teflónovými stierkami, ktoré efektívne stierajú produkt zo stien nádoby, čím sa zamedzí priľnutiu produktu na steny kotla a jeho následnému pripáleniu a taktiež zefektívňuje čistenie zariadenia.
Ohrev je buď elektrický (VKE) pomocou el. špirál ktoré zohrievajú kvapalinu v plášti alebo parný (VKP) kedy sa do plásťa privádza nasýtaná para. V kotly je umiestnené teplotné čidlo, ktoré dáva signál digitálnemu microcontroleru, ktorý reguluje ohrev. Pri parnom ohreve elektromagnetický ventil na paru otvorí a zatvorí prívod nasýtenej pary po dosiahnutí navolených teplôt.
Pasterizačná nádrž
Nádrž je určená na výrobu syrov a tekutých mliečnych výrobkov, rovnako ako na výrobu potravinárskych výrobkov vyžadujúcich ohrievanie. V prístroji dochádza k pasterizácii mlieka a mliečnych kultúr.
Zariadenie je tepelne izolovaná nerezová nádrž s miešadlom, vybavená snímačom hladiny a ovládacím panelom.
Miešadlo zaisťuje jednotné podmienky v celom objeme pripraveného produktu. Vykurovanie, temperovanie výrobku je zaistené tým, že sa udržuje požadovaná teplota, vloženými vykurovacími prvkami, ktoré sú umiestnené v priestore medzi vonkajším a vnútorným plášťom. Chladenie sa uskutočňuje tečúcou vodou.
Ovládací panel umožňuje nastaviť a automaticky udržiavať požadované prevádzkové podmienky. Je možné vyrobiť zariadenie s parným plášťom pre ohrev produktu.
Pasterizačná kanvica
Je to trojplášťová nádoba, ktorá je vyrobená z nerezovej ocele. Slúži ako pasterizátor - dávkovací pasterizátor na mlieko a syry. Je vybavená vykurovacími telesami, centrálnym miešadlom a digitálnym termostatom.
Тechnické parametre |
|
Technické parametre sa môžu meniť podľa priania zákazníka. |