Vákuový kotol na výrobu džemu
Spoločnosť NORMIT vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
NORMIT VÁKUOVÝ KOTOL NA VÝROBU DŽEMU je zariadenie, ktoré slúži na varenie džemu a marmelády v potravinárskom priemysle. Kotol je dvojplášťová/trojplášťová izolovaná nádoba umiestnená na konštrukcii s nastaviteľnými nožičkami. Do duplikátora sa privedie chladiaca kvapalina, ktorá chladí produkt cez plášť nádoby. Tento duplikátor je možné využiť aj na ohrev, kedy sa do plášťa pridáva para, ktorú vyvíja generátor pary NORMIT PARGE25, alebo kotol môže byť vybavený elektrickým ohrevom. Generátor pary možno ponúknuť ako opciu. Súčasťou zariadenia je elektrická riadiaca skriňa s tlačidlovým ovladaním, systém kondenzácie pary, integrovaný zberač kondenzátu, systém tvorby vákua, manometer. Chladič nie je súčasťou zariadenia – je potrebné pripojiť na zdroj chladnej vody s teplotou 2 – 8 °C (možnosť ponúknuť ako opciu).
Odplyňovanie
- odstraňovanie plynu/pary z nádrže/kotla aby sa znížil ich atmosferický tlak. Tým sa znižuje teplota na spracovanie potravín (vyparovanie produktu pri teplote 42°C), zvyšuje sa stabilita výsledného produktu, a pritom si uchováva pôvodnú farbu a chuť.
- používa sa v potravinárskom priemysle pre koncentráciu mlieka a mliečnych výrobkov, ovocných a zeleninových štiav, džemov, bylinných extraktov, liečiv (lekárske čaje, biomasa z bakteriálnych buniek, enzýmy), odpadu z vinárstva (neštandardné surového vína a mnoho ďalších produktov).
Kotol NORMIT KOTOL NA VARENIE DŽEMU obsahuje celoobjemové rámové miešadlo čo prispieva k vytvoreniu homogénneho produktu
VÝHODY VÁKUOVÉHO ZARIADENIA
- Zníženie teploty spracovania produktu (produkt si zachováva svoje vlastnosti – farbu, chuť a vitamíny),
- Sťahovanie produktov a komponentov pomocou vákua,
- Odvzdušňovanie – znižuje oxidáciu produktu,
- Skrátenie doby procesu (3-4 násobne),
- Zvýšenie životnosti hotového výrobku,
- Získanie homogénneho stabilného produktu,
- Možnosť sušenia, odparovania v rôznych priemyselných odvetviach,
- Kvalitný materiál
- Jednoduché ovládanie
- Jednoduché čistenie a údržba
- Jednoduchá inštalácia
- Bezpečnosť a pohodlie
VARIANTY VÁKUOVÝCH KOTLOV NA VYŽIADANIE U NÁŠHO OBCHODNÉHO ODDELENIA