Vákuový varný kotol / koncentrátor s integrovaným kondenzačným systémom ExtraVac
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Diskontinuálny varič / koncentrátor ExtraVac je určený pre nízko- a vysokoteplotné varenie širokého spektra produktov - cukrárenských zmesí, džemov, karamelov, omáčok, vrátane vysokoviskóznych a málo tekutých produktov, taktiež koncentrovanie rôznych extraktov a podobných produktov v potravinárskom, farmaceutickom, chemickom priemysle a ďalších odvetviach priemyslu.
Príklady použitia
- Džemy
- Omáčky
- Rôzne druhy cukrárenských zmesí
- Orientálne sladkosti
- A iné
Konštrukcia
Hlavným rozdielom medzi vákuovým varičom / koncentrátorom ExtraVac a inými typmi vákuových kotlov je integrovaný dvojitý systém nútenej kondenzácie pár a zabudovaný kondenzátor.
Miešacie zariadenie – zosilnené miešadlo špeciálneho tvaru vyvinuté špeciálne pre miešanie vysokoviskóznych produktov, ktoré sa zvyknú priliepať. Miešadlo je vybavené teflónovými škrabkami a je obojstranné – premiešava produkt v procese varenia / koncentrovania a pri zapojení reverzibilného otáčania pomáha pri vykládke hotového viskózneho produktu.
Pre vykládku viskózneho hotového produktu je navrhnutý vstavaný šnekový extrudér.
Systém generovania vákua je súčasťou dodávky.
Vákuový varič – koncentrátor NEAEN ExtraVac sa vyrába s elektrickým alebo parným ohrevom.
Výhody
Najvyššia efektívnosť odparovania. Koncentrovanie / uvarenie produktu trvá minimálny čas.
Kompaktnosť – všetky komponenty potrebné pre procesy varenia / koncentrovania sú kompaktne umiestnené. Zariadenie zaberá minimum miesta.
Široký rozsah pracovnej teploty – proces odparovania sa začína pri 40°С, je možné odparovanie aj pri teplote do 115°С pri nutnosti karamelizácie produktu.
Možnosť práce s viskóznym produktom, jeho rovnomerné premiešanie, tepelné spracovanie, jednoduchá vykládka.