Linka na výrobu čipsov, hranoliek a snackov - vákuová SnackPro Profi line
Spoločnosť NORMIT FOOD s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Linka je navrhnutá pre kompletné spracovanie surovej zeleniny na čipsy. Výsledkom spracovania sú zdravé ochutené snacky. Na danej linke je možné spracovať rôzne druhy zeleniny ako sú zemiaky, repa, mrkva, petržlen.. Finálny produkt môže byť ochutený soľou alebo korením..
Pozostáva z komplexu kontinuálnych zariadení, ktoré umožňujú procesy ako sú: umývanie zemiakov, čistenie, krájanie, fritovanie vyprážanie.
Výhody
- Zariadenia pre celý cyklus výroby chutných čipsov, chrumkavých zemiakov alebo zemiakových hranoliek. Možné doplnenie linky úsekom výroby polotovarov – čerstvo narezaných zemiakov zabalených pod vákuom.
- Vysoká kvalita. Zariadenie je kompletne vyrobené z nerezovej ocele čo garantuje dlhú životnosť linky.
- Vysoká efektívnosť. Získanie hotového produktu s trvalo vysokou kvalitou s minimálnym množstvom nepodarkov.
- Rôzne zdroje energie. Možnosť použitia elektriny, pary alebo plynu
- Energetická efektívnosť – možnosť použitia rekuperácie – využitie pary vzniknutej pri fritovaní na úseku blanšírovania.
ZOSTAVA LINKY:
1. Bubnová umývačka s dopravníkom DrumWash
Produkt je do umývačky vkladaný mechanicky event.manuálne. Po procese umytia je produkt vykladaný prostredníctvom dopravníka.
2. Kefová umývačka DP Wash
Zariadenie je vhodné na umývanie hľuzovej a koreňovej zeleniny ako je mrkva, repa, zemiaky. Produkty sú umývané prostredníctvom vstavaných kief.
3. Dopravník s násypkou CWH
Násypka a dopravník sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Materál je následne transportovaný do rezačky zeleniny.
4. Rezačka zeleniny EasyCut
Rotačná kontinuálna krájačka na koreňovú zeleninu umožňuje krájanie produktov na kúsky-čipsy alebo hranolky.
Fritovanie v podmienkach vákua (pri nízkej teplote) je unikátny spôsob tepelného spracovania. Fritovanie – vyprážanie v podmienkach vákua (pri nízkej teplote)je jedinečný a moderný spôsob tepelného spracovania, umožňuje dosiahnuť jedinečné vlastnosti hotového produktu. Zariadenie umožňuje fritovať produkt do chrumkavého stavu pri teplote do 120 °C bez vzniku akrylamidu. Produkty z fritézy sú manuálne vkladané na dopravník. (pozri tiež Výhody vákuových fritéz)
6. Dopravník s násypkou
Násypka a dopravník sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Materiál je následne transportovaný do dražirátora.
7. Dražirátor
Bubnový dražirátor je vhodný na dochucovanie produktov. Valec pracuje kontinuálne , čím sa maximalizuje využitie produktov.