Vákuové varné zariadenie na termostabilné ovocné plnky
Široký výber špeciálnych termostabilných plniek môže zmeniť akýkoľvek produkt na atraktívny tovar. Napríklad jablkové plnky, pomarančové, marhuľové plnky, zmesi ovocných náplní, lesné, čerešňové plnky a iné.
Termostabilné džemové plnky sú exkluzívne plnky pre veľa druhov pečiva. Plnky sa dávajú do vnútra pečiva alebo na jeho vrchná časť, pričom pri pečení si zachovávajú svoju kvalitu. Plnky sa môžu použiť aj po pečení.
Termostabilné ovocné plnky sa často používajú v HORECA firmách. Do pečiva sa plnia ovocné plnky, aby sa zlepšila jeho chuť. Plnky sa môžu použiť aj na pekárenské produkty bez pečenia alebo len ľahkého pečenia.
Termostabilné plnky:
- vysoké ovocné zloženie
- prírodzená farba
- ideálne na pečenie alebo mrazenie
- vhodné na lístkové pečivo a iné
Termostabilné plnky sú okrem iného doplnkovým spôsobom na zlepšenie výberu kulinárskeho tovaru. Tieto plnky, vyrobené na základe prírodných prísad (pektín, kyselina jantárová a ďalšie), zvyšujú kvalitu varenia a pomáhajú zbaviť ľudské telo toxínov alebo rádionuklidov.
Podľa usmernení pre potravinársky sektor sa termostabilné ovocné plnky uznávajú za prospešné pri potravinových operáciách.
Termostabilné výplne sa používajú pri výrobe pečiva, mufinov, rohlíkov alebo iného pečiva a cukroviniek.
Tradičné ovocné plnky, ako sú zaváraniny alebo džemy, sa zahrievajú. Vstrebávajú sa do cesta, výplň uniká alebo horí. Termostabilné plnky tieto nedostatky nemajú. Udržiavajú si svoje charakteristiky pri bežných nastaveniach varenia.
V skutočnosti sú termostabilné plnky polotovary vyrábané komerčne, bežne používané v cukrárskych firmách. Podobné plnky je možné vytvoriť zmiešaním bežnej ovocnej zmesi s termostabilizujúcimi pridanými prísadami - pektínom alebo zmesou hydrokoloidu.
Ako sa vyrábajú termostabilné ovocné plnky
Spôsob výroby termostabilných ovocných plniek pre cukrársky priemysel je pomerne komplikovaný. Navrhnuté na zachovanie užitočných vlastností pektínov na zvýšenie kvality. Napríklad jablková plnka sa mieša s pektínom a zvlášť vyrobený cukrový sirup v silnom miešacom zariadení pri teplote medzi 60 - 70 ° C.
K plnke sa pridávajú rôzne prísady na ochutenie, prírodné farbivá, kyselina citrónová a ďalšie. Hlavne výroba termostabilných náplní je náročná a experimentálna metóda. Následne sa dosiahne konečné plnenie vo forme želé, vyznačujúce sa dlhou skladovateľnosťou.
Vákuový varné zariadenie NORMIT bolo navrhnuté na varenie rôznych druhov produktov pri nízkej alebo vysokej teplote, ako napríklad:
Džem, karamel, omáčky, plnky, spolu s vysoko viskóznym alebo hustým produktom. Ďalej slúži na odparovanie materiálov v potravinárskom, farmaceutickom, alebo chemickom sektore.
DIZAJN
Princíp, ktorý odlišuje vákuovú varné zariadenie NORMIT od podobných vákuových zariadení, je jej zabudovaný dvojitý mechanizmus nútenej kondenzácie pary plus integrovaný kondenzačný systém. Miešadlo je špeciálne tvarovaný zosilnený miešací nástroj, skonštruovaný presne na miešanie vysoko viskózneho tovaru, ktorý priľne na rôznych miestach. Miešadlo je vybavené teflónovými škrabkami. Ak je rotácia prepnutá dozadu, pomáha vypustiť výsledný viskózny materiál. Zahrnutý je mechanizmus na vytváranie vákua. Vákuové varné zariadenie môže byť vybavené integrovaným elektrickým alebo parným ohrevom.
VÝHODY
Veľká účinnosť odparovania. Odparovanie alebo varenie si vyžaduje krátky čas. Každá časť potrebná na varenie alebo odparenie je usporiadaná kompaktným spôsobom. Stroj nevyžaduje veľa priestoru. Rôzne pracovné teploty. Varenie sa začína pri 40 ° C. Je možné dosiahnuť odparovanie pri teplote 115 ° C alebo vyššej, keď musí produkt karamelizovať. Schopnosť pracovať s viskóznymi materiálmi, zaručujúca rovnomerné miešanie, ohrev a jednoduché vykladanie.
Pre cenovú ponuku alebo bezplatnú konzultáciu nám pošlite e-mail na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.