Vákuový varný kotol pre termostabilné plnky
Termostabilné plnky sú náplne s vysokým druhovým podielom ovocia, ktoré ostávajú stabilné pri pečení aj mrazení a zachovávajú si štruktúru. Sú vhodné do kysnutého, lístkového a pľundrového cesta.
Široký výber špeciálnych termostabilných náplní môže zmeniť akýkoľvek produkt na atraktívny tovar. Napríklad jablkové plnky, pomarančové, marhuľové plnky, ovocné zmesi, lesné, čerešňové plnky a iné.
Termostabilné plnky sú exkluzívne náplne pre veľa druhov pečiva. Plnky sa plnia do pečiva alebo na jeho vrchnú časť, pričom pri pečení si zachovávajú svoju kvalitu. Výplne sa dajú použiť aj po pečení.
Termostabilné plnky sa často používajú vo firmách HORECA. Do výrobku sa aplikujú ovocné náplne, aby sa zlepšila jeho chuť. Náplne sa môžu použiť aj na pekárske potraviny ktoré si nevyzadujú pečenie alebo len s ľahké pečenie.
Termostabilné plnky:
- vysoké ovocné zloženie,
- prírodzená farba
- ideálne na pečenie alebo mrazenie
- vhodné na lístkové pečivo a iné
Termostabilné plnky sú okrem iného doplnkovým spôsobom na zlepšenie výberu kulinárskeho tovaru. Tieto zmesi, vyrobené na základe prírodných prísad (pektín, kyselina jantárová a ďalšie), zvyšujú kvalitu varenia a pomáhajú zbaviť ľudské telo toxínov alebo rádionuklidov.
Termostabilné plnky sa používajú pri výrobe sušienok, mufín, rohlíkov alebo iného pečiva.
Tradičné ovocné náplne, ako sú zaváraniny alebo džemy, sa zahrievajú. Vstrebávajú sa do cesta, výplň uniká alebo horí. Termostabilné plnky tieto problémy nemajú. Udržiavajú si svoje charakteristiky pri bežných nastaveniach varenia.
V skutočnosti sú termostabilné plnky polotovary vyrábané komerčne a bežne sa používajú v cukrárskych firmách. Tieto plnky je možné vyrobiť zmiešaním bežnej ovocnej zmesi s termostabilizujúcimi pridanými prísadami - pektínom alebo zmesou hydrokoloidu.
Ako sa vyrába
Spôsob výroby termostabilných náplní pre cukrársky priemysel je pomerne komplikovaný. Navrhnuté na zachovanie užitočných vlastností pektínov pre zvýšenie kvality. Napríklad jablková plnka sa mieša s pektínom a zvlášť vyrobeným cukrovým sirupom v miešacom zariadení pri teplote medzi 60 - 70 ° C.
K plnke sa pridávajú rôzne prísady na ochutenie, prírodné farbivá, kyselina citrónová a ďalšie. Výroba termostabilných plniek môže byť náročná a experimentálna. Následne sa dosiahne konečné plnenie vo forme želé, vyznačujúcej sa dlhou skladovateľnosťou.
Vákuový varný kotol NORMIT bol navrhnutý na varenie rôznych druhov tovaru pri nízkej alebo vysokej teplote, ako napríklad:
Džem, karamel, omáčky, plnky, spolu s vysoko viskóznymi alebo hustými produktmi, ďalej na odparovanie rôznych extraktov alebo podobných výrobkov v potravinárskom, farmaceutickom, chemickom alebo inom sektore.
DIZAJN
Základnou charakteristikou, ktorá odlišuje vákuový varný kotol NORMIT od podobných vákuových zariadení, je jej zabudovaný dvojitý mechanizmus nútenej kondenzácie pary plus integrovaný kondenzačný systém. Miešadlo je špeciálne tvarovaný zosilnený miešací nástroj, skonštruovaný presne na miešanie vysoko viskózneho tovaru, ktorý má tendenciu priľnúť na rôznych miestach. Miešadlo je vybavené teflónovými škrabkami plus je dvojstranné: mieša produkt počas varenia alebo počas odparovania.
Ak je rotácia prepnutá dozadu, pomáha vypustiť výsledný viskózny materiál. Dodáva sa s integrovaným šnekovým extrúderom, ktoré pomáha pri vykladaní hotového viskózneho produktu. Zahrnutý je mechanizmus vytvárania vákua. Zariadenie na vákuové varenie môže byť vybavené integrovaným elektrickým alebo parným vyhrievacím mechanizmom.
VÝHODY
Veľká účinnosť odparovania. Odparovanie alebo varenie si vyžaduje krátky čas. Každá časť potrebná na varenie alebo odparenie je navrhnutá kompaktným spôsobom. Stroj nevyžaduje veľa priestoru. Rôzne pracovné teploty. Varenie sa začína pri 40 ° C. Je možné dosiahnuť odparovanie pri teplote 115 ° C alebo vyššej, keď musí produkt karamelizovať. Schopnosť pracovať s viskóznymi materiálmi, zaručujúca rovnomerné miešanie, zahrievanie a jednoduché vykladanie.
Pre cenovú ponuku alebo bezplatnú konzultáciu nás kontaktujte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.