Zariadenie na výrobu tavených syrov
Naša spoločnosť má 20 ročné skúsenosti v oblasti vývoja a výroby týchto zariadení. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií. Dokončená výrobná linka na výrobu tavených syrov môže byť prispôsobená požiadavkám zákazníka.
- Technológia výroby tavených syrov v zariadení UMTI-SI
- Technológia výroby syru klasickým spôsobom
Tavené syry sú rozdelené do skupín:
- Prírodné syry (vyrobené z mlieka tzv. sladkým zrážaním)
- „črievkový syr“ (Pri vypracovaní, roztavenej hmoty sa balia do črievka)
- nátierky (majú jemnú štruktúru a podobnú konzistenciu ako maslo)
- sladký tvaroh (tvaroh s prísadami (maslo, cukor, vanilka, ovocné esencie)
- k obedu (určený pre rýchle varenie polievok a omáčok ("Syrová polievka s hubami", "syr a cibuľová polievka", atď)
Technológia výroby tavených syrov v zariadení UMTI-SI
Surovina sa dostáva do kotla kde sa taví a drví. Topený syr je neustále miešaný špeciálnym miešadlom, ktoré zabraňuje vytváraniu tzv. spálenín na stenách kotla. Môže sa pridať para (aby sa znížila doba spracovania) alebo vákuum (vďaka ktorému môžeme získať kvalitnejší produkt bez vzduchových bublín v konečnom produkte).
Pripravený roztavený syr sa balí do spotrebiteľského balenia. Pre získanie črievkového syru sa syr zabalí do črievka a po ochladení sa umiestni do špeciálnej komory.
Technológia výroby syru klasickým spôsobom
- Čistič
- Regál na rozmrazený tvaroh
- Drvič
- Miešadlo
- Pojazdné zásobníky
- Kotol
- Mikrokuter
- Baliace stroje na balenie tavených syrov
- Chladnička
- Vákuová striekačka na črievkový syr
- Uzatvárací prístroj
- Mobilný zásobník
- Udiareň