Zariadenie na výrobu detskej výživy
Spoločnosť NORMIT vyvíja a vyrába rôzne zariadenia určené na výrobu detskej výživy. Naše dlhoročné skúsenosti v mliekarenskom priemysle umožňujú výrobu kompletnej výrobnej linky na výrobu detskej výživy - príjem a spracovanie, pridávanie tekutých prísad a balenie hotového výrobku. Všetky komponenty sú vyrábané z vysoko kvalitnej nerezovej ocele a konštruované podľa najvyšších hygienických požiadaviek.
Produkty
- Sušené mlieko, dojčenská výživa
- jogurty, tvaroh, mlieko, dojčenská výživa
- detská výživa na báze obilnín (bez mlieka)
- Konzervovaná dojčenská výživa (mäso a kaša, hydina,...)
- Konzervované výrobky (ovocie, zelenina, obilniny, pyré)
- tekuté a pastovité výrobky pre dojčatá a malé deti
- sušienky a toasty
- ovocné šťavy, čaj, detské vody
Spracovanie
Rastlinné a / alebo živočíšne oleje sú dodávané v bubnoch alebo v izolovaných nádržiach. Olej prechádza dvojitou membránou a vstupuje do potrubia v skladovacích nádržiach. Počet nádrží závisí na výbere produktu a trvanlivosti. Nádrže sú vybavené dvojitým trupom, ktorý umožňuje nastaviť teplotu.
Studené pasterizované mlieko sa skladuje v nádržiach, a potom sa prečerpáva do miešacej nádrže, kde sa mieša s ďalšími prísadami. Sušené mlieko sa zmieša s vodou a inými produktmi, ako je kazeín, srvátka, laktóza, maltodextrín, kým nedosiahnete požadované zloženie. Vo fáze miešania sú všetky uvedené zložky (kvapalné a práškové) dávkované do špeciálneho zásobníka, ktorý je vybavený turbo mixérom- pracuje vo vákuu- a tam sa zložky miešajú. V procese miešania, musíte dodržiavať správne dávkovanie. Zmiešaný výrobok je tepelne spracovaný (pasterizovaný) pred uskladnením. Vzhľadom k tepelnému spracovaniu, sa zmes homogenizuje, spravidla s cieľom zabezpečiť stabilné emulzie, aby sa zabránilo oddeleniu zložiek.
Po namiešaní a tepelnej úprave, je zmes odoslaná do skladovacích nádrží alebo ako medziprodukt. Tu dochádza ku kontrole kvality, aby sme dosiahli správne zloženie zmesi. Okrem toho, v tejto fáze procesu sa môžu pridať tepelne citlivé vitamíny. Zložky používané v rôznych inscenáciách detskej výživy sú často s nízkym obsahom pevných látok, ktorý je optimálny pre sušenie rozprašovaním. V dôsledku toho - a aj preto, že je to lacnejšie- sa na odstránenie vody používa sušenie rozprašovaním (výparník sa používa na koncentrovanú zmes na konečné sušenie).
Konečný produkt sa cez rozprašovacie sušiarne privádza do násypky. Z každej priehradky, je produkt zabalený a padá na stáčacie linky, alebo sa mieša s ostatnými zložkami. Každé zariadenie musí byť navrhnuté špeciálne pre konkrétnu linku na výrobu detskej výživy.
CIP systém na čistenie môže byť použitý takmer kedykoľvek, na čistenie častí technologického zariadenia alebo očistenie výrobku. Pracie prostriedky môžu byť znovu použité v tejto časti procesu.
V závislosti na kapacite výrobných liniek, prášok je možné pridať ručne, poloautomaticky alebo pomocou plne automatizovanej výrobnej linky suchých zmesí. Linka obsahuje špeciálne čerpadlá a filtračné systémy. Doba spracovania a skladovania je starostlivo prispôsobená na ďalšie spracovanie v rozprašovacej sušičke.
Podmienky pre navrhnutie linky na výrobu detskej výživy:
- výber surovín, množstvo surovín, rovnako ako možné alternatívy
- určovanie zloženia zložiek
- načasovanie a proces / teplota v procese,
- úroveň automatizácie,
- Čistá inštalácia
- flexibilita umožňuje meniť všetky podmienky
Linka na prípravu dojčenskej výživy
Linka
- Násypka
- Vákuová odparka
- Výveva
- Homogenizátor
- Dávkovač
- Rotačné čerpadlo
- Zátkovací stroj
- Akumulačná nádrž
- Autokláva elektrická
Princíp činnosti
Pripravená kaša je vložená do násypky 1, a tým, že sa zrieďuje sa dostáva do vákuového zariadenia 2. Vo vákuovej odparke je zmes miešaná pri teplote nižšej ako 100°C, čo umožňuje dlhodobo zachovať živiny a farbu výrobku. Zmes prejde cez homogenizátor 4, aby sa zmes zjednotila a získala jednotnú
konzistenciu.
Pripravená zmes je cez čerpadlo 6 čerpaná do zásobníka s tepelnou izoláciou a mixérom, odtiaľ sa privádza do zásobníka 5. Pripravené poháre sa naplnia a obsluha ich presunie do zátkovacieho stroja. Poháre sa uzatvárajú pri teplote plnenia, horúci produkt po ochladení v nádrži vytvára podtlak.
Utesnené nádoby sa umiestnia do autoklávy. Naplnený kôš je umiestnený v autokláve 9, jeho uzavretie a spracovanie sa vykonáva pri vhodnej teplote. Po dokončení procesu chladenia je proces ukončený.