Linka na odlievanie fondánu, želé cukríkov, kapacita 600 – 800 kg za hodinu s chladiacim tunelom a sušičkou
Spoločnosť NORMIT vyvíja a vyrába kompletné linky a systémy na výrobu cukroviniek. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Firma NORMIT vyrába a vyvíja zariadenia pre rôzne druhy priemyslu – potravinársky, chemický, farmaceutický, stavebný priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia.
Výhody zariadenia CandyNorm
Zariadenie na mäkké cukríky poskytuje vysokú účinnosť, vysokú kvalitu hotového výrobku, nízke prevádzkové náklady a úsporu spotreby energie v porovnaní s inými zariadeniami. Pomocou najnovšej technológie, dosahujú naše zariadenia lepší výkon, v porovnaní s podobnými zariadeniami. Naše zariadenie poskytuje nepretržitú výrobu, výkon, minimálne požiadavky na údržbu a maximálnu efektivitu vo výrobe cukroviniek. Rýchla zmena pri načítaní iného produktu, rôzne veľkosti a tvary hotového výrobku poskytujú širokú škálu výrobkov s minimálnymi stratami. Všetky diely sú vyrobené vo výrobnom závode na Slovensku, s použitím iba tých najlepších dielov od Európskych výrobcov, ktoré zabezpečujú najvyššiu mieru stability a vysokú kvalitu hotových výrobkov. Vzhľadom k vysokej kvalite výroby, sa znižujú náklady na prevádzkovanie zariadení a minimalizuje sa doba údržby. Vysoký stupeň automatizácie pre riadenie a kontrolu všetkých procesov zabezpečuje dotyková obrazovka. Automatizačné systémy sú integrované do prevádzky.
Chladiaci tunel, časť linky, poskytuje vysoko účinné, ale pritom jemné chladenie cukroviniek. Presne nastaviteľné parametre, ako je rýchlosť pásu a chladenie môžu účinne zlepšiť režim chladenia výrobkov s rôznym zložením, rôznych tvarov a hmotnosti. Automatizovaný systém kontroly vám umožní rýchlo zmeniť režim
chladenia, ktorý minimalizuje čas chladenia.
Efektívna konštrukcia umožňuje zníženie nákladov na údržbu a čistenie. Podľa priania zákazníka, môže byť linka vybavená vertikálnym chladením rozvádzača na zrýchlenie procesu.
Linka na odlievanie fondánu a želé cukríkov s kapacitu 600-800 kg / hod
Zloženie: zariadenie na odlievanie mäkkých cukroviniek CandyNorm, dopravník, vozík na obracanie, zariadenie na plnenie zásobníkov, razička, odlievací mechanizmus, systém na separáciu a čistenie zariadenia od čokolády, chladiaci tunel na rýchle ochladenie, výkon 20 kW, celkové rozmery 13800x1600x1800, hmotnosť 3670 kg.
Sušička
Vibračná parná sušička pri teplote 110 ° C.
Sušenie Маteriál |
vysoká kvalita - nerezová oceľ |
Hmotnosť | 770kg |
Výkon, kg/h | dо 12 |
Objem | 240l |
Maximálna dávka: | hmotnosť do 74 kg x 2 |
objem do135лx2 | |
Výkon pohonu, kW | 1,5кW |
Oscilačná frekvencia | 1000 ot/min |
Amplitúda prázdnej sušičky | 2,8 mm |
Celkové rozmery, mm | 1860х1540х1655 |
Technické parametre na modely CandyNorm 150, CandyNorm CandyNorm 300 a 600
Tieto zariadenia môžu produkovať rôzny fondán a želé cukríky, (1-2 farby) . S automatickým zariadením.
Pomocou softvéru môžete získať rôzne druhy a farby cukroviniek (cukrovinky s karamelom, mliekom, želé, fondánom).
моdel | CandyNorm 600 | CandyNorm 300 | CandyNorm 150 |
Možnosti |
jedna farba* |
jedna farba* |
jedna farba* |
Kapacita |
600kg/h |
400kg/h |
200kg/h |
Hmotnosť cukríkov |
1-28g
|
1-28g
|
1-28g
|
Výkon |
5kw
|
5kw
|
5kw
|
parametre |
6800×1100×1400mm |
6800×1100×1400mm |
6800×1100×1400mm |
Hmotnosť stroja |
≈1000kg
|
≈1000kg
|
≈1000kg
|
*Теchnické parametre sa môžu meniť podľa priania zákazníka.
Výrobná linka na výrobu fondánových cukríkov
Linka
- Zrýchlené načítanie
- Varné zariadenie s miešadlom
- Váhy
- Vibračné zariadenie
- Enrober
- Zásobníky
- Baliaci stroj
- Špirálové varné zariadenie
- Dopravníky
- Čerpadlá
- Odlievací stroj
- Chladiarne
- Parný separátor
- Polievací stroj
- Rozkladacie zariadenie
- Zásobník
- Zberný filter
- Kotly na varenie sirupu (vysokokapacitné linky)
- Kontinuálna miešačka
- Temperovacie stroje
- Baliace stroje
Fondánové cukríky sú veľmi obľúbené a majú vysoký podiel na trhu cukroviniek. Hlavnou surovinou na výrobu cukríkov je cukor a doplnkové zložky sú – ovocie, orechy, šľahačka, krém, kakaový prášok, atď.
Recept na výrobu sladkostí závisí od spoločnosti, v ktorej sa vyrába. Cukrovinky sa rozdeľujú na tie, ktoré sú poliate čokoládou alebo majú iný povlak. Fondánové cukríky strácajú vlhkosť počas skladovania.
Ponúkame kompletnú sadu vybavenia rôznych kapacít na výrobu cukroviniek, ktorá najlepšie vyhovuje potrebám zákazníka.
Zariadenia, ako sú:
-Miešadlá
-Varné kotly
-Stroje na výrobu sirupu
-Odparky
- Polievací stroj
-Vertikálne zariadenie na kryštalizáciu
-Enrober -tunely
-Chladiace tunely
-odlievací stroj
Technologický proces výroby fondánových cukroviniek možno rozdeliť do nasledujúcich fáz:
- Príprava surovín
- Príprava cukrového sirupu
- Varenie fondánového sirupu
- Uvoľňovanie fondánu
- Varenie cukroviniek v závislosti od zloženia
- Formovanie cukríkov
- Polievanie
- Balenie
Princíp linky:
Cukrový sirup je zmiešaný s prísadami podľa receptu (melasa, mlieko, ovocie, bobule, kakao,...), potom prechádza do varnej nádoby. Koncentrovaný roztok cukru sa privádza do stroja kde dochádza ku kryštalizácii sacharózy v dôsledku intenzívneho chladenia a miešania. Ďalej fondán putuje do temperovacej nádrže, kde sa zmiešava s prísadami (kyseliny, alkohol, farby, aromatické esencie, ...).
Dokončená cukrová hmota sa privádza do zásobníka liaceho stroja, ktorý poskytuje puzdro formy. Zásobníky s formou cukroviniek sú odosielané do chladiacej komory, na rýchlejšie stvrdnutie, potom sa ešte môžu polievať polevou alebo čokoládou. Tvrdé cukríky, s polevou sa potom odosielajú na balenie.
V malých podnikoch sa na výrobu fondánu, rozpúšťanie cukru a varenie sirupu používa rovnaký vákuový prístroj.
Získanie fondánu (2 varianty)
1.variant
Polievací stroj Normit – zabezpečuje výrobu fondánu.
2.variant
Získanie fondánu - pomocou tzv. studeného procesu, ktorý nevyžaduje varenie, chladenie a vírenie. Základnou jednotkou vo výrobnej linke je vertikálne zariadenie na kryštalizáciu, v ktorom sa ochladí sirup. Miešanie a tvorba tenkej vrstvy prebieha pomocou rýchlo rotujúceho rotora. Fondán vyrobený „studeným procesom“ je viac plastický ako fondán získavaný polievacím strojom.
Zariadenie:
Varný kotol s miešadlom
Zásobník sirupu
Čerpadlo
Ohrievač
Forma na fondán
V stroji dochádza k zníženiu vlhkosti sirupu. To spôsobuje chladnutie sirupu a ovplyvňuje to stupeň presýtenia, čo umožňuje získať fondán v menších kryštáloch, rovnako ako to zvyšuje účinnosť výrobného procesu, pretože sirup sa redukuje na koncentrát.
Množstvo vlhkosti sa odparí z normálneho sirupu (15% melasy), 2-2.5 krát viac v porovnaní s odparovaním vlhkosti pri topení čokolády.