Linka na spracovanie cukrovej repy a čakanky / Processing line for sugar beef and chicory
LINKA NA UMÝVANIE A KRÁJANIE ZELENINY
Production line for washing and cutting vegetable
Umývanie koreňovej zeleniny so zložitou štruktúrou ako cukrová repa alebo koreň čakanky vyžaduje 2 umývacie fázy - predumytie zeleniny, ktoré zbaví zeleniny hrubej nečistoty a finálne umytie, kde sa zelenina kvalitne očistí, umyje tak, že môže ísť na ďalšie spracovanie (napr. rezanie) alebo priamo na balenie.
Cyklónový odkameňovač s bubnom na zachytávanie tráv a bubnová pračka zabezpečia efektívne predumytie koreňovej zeleniny pred vstupom do umývacieho zariadenia UCRK. Koreňová zelenina je dopravníkom dopravená do kónusovej nádoby, kde víri silný prúd vody, ktorý produkt opláchne, zbaví hrúd, kameňov a trávy a následne odvedie priamo do bubnovej práčky. Súčasťou odkameňovača je bubon s tyčkami na zachytávanie tráv. Kamene a hlina sú dopravníkom odvádzané von z nádoby. Zelenina sa v bubnovej pračke umyje a dopravníkom dopraví do umývačky s rotačnými kefami, kde je zelenina zbavená posledných nečistôt. Voda neustále cirkuluje z pračky do odkameňovača. Spotrebu vody je možné významne znížiť bubnovým filtrom.
B. FINÁLNE UMYTIE ZELENINY
UMÝVACIE ZARIADENIE NA KOREŇOVÚ ZELENINU NORMIT s rotačným bubnom a rotačnými kefami UCRK
Umývacie zariadenie UCRK500 zabezpečí umývanie, čistenie a/alebo leštenie všetkých druhov zeleniny a citrusového ovocia bez toho, aby došlo k poškodeniu produktu. Zariadenie pozostáva s rotačného bubna ktorý sa otáča v opačnom smere ako rotačné kefy, čo vedie k efektívnemu čisteniu. V bubne je umiestnené sprchovacie zariadenie, ktoré umýva a oplachuje produkt resp. čistí zariadenie. Regulácia otáčok je samostatná pre bubon a samostatná pre kefy. Kefy sa skladajú zo segmentov, čo zaisťuje jednoduchú výmenu len tej časti kefy, ktorá je poškodená/opotrebovaná
REZAČKA NA ZELENINU NORMIT KVN
Rezačka na zeleninu NORMIT KVN je univerzálne zariadenie na rezanie rôznych druhov zeleniny a ovocia ako zemiakov, mrkvy, cibule, kapusty, papriky, zeleru, paradajok, cukrovej repy, čakanky, jabĺk, kalerábu, uhoriek, baklažánu, broskyne, ananásu, jahôd a pod. Rezačka NORMIT KVN dokáže rezať produkty s priemerom až do 200 mm.
Princíp: Surový produkt vstupuje cez násypku do rotujúceho bubna rezačky. Odstredivá sila tlačí produkt na vnútornú stenu bubna a lopatky ho presúvajú cez rezacie nože, ktoré režú produkt na plátky. Hrúbka rezu je nastaviteľná zmenou medzery medzi stenou bubna a čepele noža. Prídavné kotúčové nože režú plátky na pásiky.