Extraktor na kávu
Extractor for coffee
Expresso extraktor na kávu( Professional expresso extractor machine) je vysoko výkonný stroj pre priemyselné použitie na extrakciu kávy- espresso
1. FILOZOFIA
Odpočiatku vynálezu prvých systémov na extrakciu kávy espresso v roku 1900 až do súčastnosti sa táto technika extrakcia stala veľmi populárnou v celoplošnom rozsahu.Niet pochýb o tom, že slovo "espresso» je známe po celom svete
Spoločnosť Normit posúva hranice použitia expresso kávovarov z domáceho použitia do priemyselných odvetví.
Namiesto použitia štandardného 7 g kávoviny pre získanie espresso za 25 sekúnd, sa množstvo 2 kg kávy používa na získanie až do 10 litrov za espressa minútu.
Táto revolučná technológia umožňuje spoločnostiam vyrábajúcich výrobky na báze káva výrazne zvýšiť množstvo vyrábaného espressa čo má za následok drastické zníženie času a požadovaného priestoru, a teda znižuje aj celkové náklady.
2. ZARIADENIE
Princíp fungovania Espresso extraktora je založený na klasickom fungovaní espresso prístroja, ktorý je svieži zahŕňa mletie, lisovanie, prietok vody pri konštantnej teplote a tlaku.
Cyklus sa skladá z nasledujúcich krokov
- čerstvo pomletá káva je zavedená pomocou násypky do extrakčného valca
- tu je silno pritláčená na požadovanú hodnotu
- po pritlačený je spustený prúd vody, ktorý preteká zmesou pri zachovaní konštatných hodnôt teploty a tlaku
- extrahovaná voda preteká trubicou extraktora do zásobníka
- zbytok kávoviny je vylúčený v bočnej časti
- následne môžeme opakovať cyklus
3. BENEFITY ZARIADENIA
- Všetky parametre procesu tzn. dávkovanie mletej kávy, lisovanie mletej kávy, čas extrakcie, teplota vody, tlak vody sa ľahko ovládajú pomocou ovládacieho panela v súlade s požadovanou koncentráciou prípravku
- Plne automatické
- Vysoká produktivita, až 10 l / min. 2 kg kávy, v závislosti na požadovanej koncentrácii (Brix)
- Pre obsluhu je potrebný len jeden pracovník
- Kompaktné rozmery
- Použitie vertikálna techniky extrakcie zaručuje vysokú kvalitu výsledného produktu
- Pevná konštrukcia
- Nízka spotreba energie
- Všetky časti, ktoré prichádzajú do kontaktu s produktom sú vyrobené z nerezovej ocele AISI 304
- Jednoduchá údržba a čistenie
- Termoregulátor zaručuje konštantnú teplotu
- Nízke prevádzkové náklady
- Stroj zodpovedá prísnym kritériam hygieny potravín
4. TECHNICKÉ PARAMETRE
Vstupná tvrdosť vody | 3-5 ° f |
Vstupná teplota vody | 58 ° C - 60 ° C |
Vstupný tlak vody | min. 3-6 bar |
Vstupné množstvo vody | min. 15 l / min. |
Spotreba kávy | min. 150 kg / h |
Spotreba elektrickej energie | 21KW |
Priemerná spotreba | cca 15kW |
Prívod vzduchu | min. 6 bar, Ø 8 mm |
Spotreba vzduchu: | 10 Nl / min |
Pracovný tlak | 9 bar(max. Kontinuálny tlak 12 bar) |
Kapacita zásobníka | cca 40L |