Výroba čokolády
Spoločnosť NORMIT vyvíja a vyrába rôzne zariadenia a linky pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe a návrhoch zariadení pre potravinársky priemysel.
Čokoládová poleva je produkt z kakaa, kakaového masla a cukru, ktorá môže byť obohatená rôznymi chuťami a vôňami.
Výrobná linka na výrobu čokolády
Linka je navrhnutá tak, aby vyrábala čokoládu z polotovarov.
Príprava sa vykonáva v súlade s receptom. Požadované množstvo tuku sa rozpúšťa v taviči.
Kvapalina sa privádza do reaktora (trojvrstvová nádoba s tepelnou izoláciou a plášťom, miešadlo s vrtuľami). Ďalšie miešanie a výdaj zmesi prebieha v homogenizátore.
Presun výrobku poskytuje čerpadlo na viskózne produkty. Temperovanie prebieha v dvoch vrstvách nádrže (tepelný plášť, vykurovacie prvky, miešadlo s vrtuľami).
Produkt sa udržiava v požadovanom čase sa za stáleho miešania pri danej teplote. Presun hotového výrobku poskytuje zubové čerpadlo.

Enrober -stroj na zdobenie
Enrober je určený na čokoládovú polevu na rôzne cukrárske výrobky a polotovary, ako sú cukrovinky, cukríky, sušienky, pečivo, vafle, atď.
Používajú sa v potravinárskom priemysle vo výrobných linkách glazovaných výrobkov.
Теmperovacie nádrže - vertikálne
Určenie. Vertikálne temperovacie nádrže sú určené na vytvorenie tenkej vrstvy polevy, čokolády, smotany, fondánu atď. Nádrž má schopnosť spracovať masy s objemami, ktorých výška nepresahuje 10 mm.
Glazúra je v stabilnej kryštalickej forme.
Zariadenia. Tvrdené nádrže pozostávajú z vertikálnej komory, vratného potrubia. Vo vnútornej nádrži je umiestnená čokoláda. Priestor medzi stenami medzi vonkajšou a vnútornou nádržou je naplnený vodou z vodovodu.
V plášti je výhrevný had (ohrev- para). Rovnomernejšie miešanie produktu zabezpečuje miešadlo so škrabkami.
Теmperovacie stroje - multifunkčné
Najvyššia kvalita vyrábaných produktov - dlhodobé skladovanie, kvalitné výrobky. Vysoko energeticky účinné -výkon je dosiahnutý znížením doby spracovania, dobrou izoláciou a úsporou energie (elektrina, voda).
Proces temperovania je nepretržitý, vo veľmi tenkej vrstve, a za intenzívneho miešania. Proces prebehne na základe požadovanej teploty procesu.


























.jpg)
























.jpg)



































