Linka na výrobu polotovarov

Spoločnosť NORMIT má 20 ročné skúsenosti vo výrobe zariadení. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Polotovary vznikli v kozmickom priemysle. Ich výhodou je minimálna doba na varenie. Zrýchlené tempo života a skrátená doba voľného času spôsobila, že konzumácia polotovarov sa v posledných rokoch značne zvýšila. Moderný priemysel ponúka zníženú dobu varenia a jednoduchý proces - stačí pridať vodu.
Rezance (ryža)
Tento polotovar sa vyrába z pšeničnej múky. Výrobné technológie poskytujú dlhodobú konzerváciu hotového výrobku a zachovanie chuti a vzhľadu.
Rezance s príchuťou:
kuracieho, hovädzieho mäsa, šampiňónov, slaniny, syru, kreviet. Balenie je rôzne - vrecká, polystyrén kelímky, vaničky rôznych veľkostí.
Zemiaková kaša
Proces výroby suchej zemiakovej kaši - umytie a lúpanie zemiakov, krájanie, blanšírovanie, varenie / naparovanie, pridanie aromatických látok, sušenie, granulácia (vločky, granule, prášok) a balenie.
Sortiment suchej zemiakovej kaši sa líšili v prísadách:
- Mliečne prísady (smotana, mlieko, mlieko a vyprážaná cibuľa, mlieko a zelenina, maslo)
- Rastlinné prísady (šampiňóny, vyprážaná cibuľa, zelenina, bylinky)
- Mäsové prísady (hovädzie, kuracie, guláš)
- Doplnky s rybami (krevety, jeseter)
- Krutóny
Obal výrobku je veľmi rozmanitý - kartónový obal, polystyrénové poháre, podnosy rôznych veľkostí.
Bujón
Medzi veľmi často využívané polotovary, patrí bujón (bujónové kocky, prášky, granule)
Sortiment bujónových kociek:
- Kuracie mäso, hovädzie mäso, šampiňóny, slanina, ryby
- s kúskami zeleniny (fenikel, petržlen, zeler, mrkva, cibuľa)
Bujón je základom polievok, omáčok a pod. Obal produktu poskytuje jeho dlhodobú konzerváciu.
Polievky

Typy: instantné polievky (ktoré sa musia variť niekoľko minút), "instantné" polievky (ktoré iba zalejeme vriacou vodou) a polievky, pripravené k jedlu (v osobitnom balení – sklo, nádoba,...). Polievky sú k dispozícii v rôznych príchutiach: s cestovinami, ryžou, atď.
Konzistencia polievky je rozdelená na polievky a vývary.
Sortiment instantných polievok:
- Kuracie, mäso, šampiňóny, hrášok, atď.
- S cestovinou, rezancami, ryžou, atď.
Kaša
Druhy: kaša – rýchle varenie (varenie trvá niekoľko minút) a instantné (zalejeme vriacou vodou).
Sortiment:
- kaša ovos, pohánka, ryža
- s ovocím, s plodmi, s orechmi, atď.
- s kuracím mäsom, hovädzím mäsom, hubami, atď.
Obilniny varené vo vreckách

Výhodou priehľadných vreciek je to, že produkt netreba triediť a premývať, nemusíte merať presné množstvo a produkt sa nelepí, stačí ho uvariť.
Sortiment obilnín vo vreckách na varenie:
ryža, pohánka, proso, hrach, jačmeň, šošovica a kukurica.


























.jpg)
























.jpg)



































