made in eu
Normit
  • Prejsť k obsahu
  • Prejsť k hlavnej navigácii a prihlásiť

Zobrazenie vyhľadávania v navigácii

Navigácia

  • Domov
  • ENG
  • Rus
  • Katalóg
    • Priemysel
      • Jedlo a nápoje
        • Víno
        • Mlieko
        • Technologické linky
        • Detská výživa
        • Polotovary
        • Cukrovinky
        • Koncentráty
        • Nealkoholické nápoje
        • Olej a tuk
        • Mäsové výrobky
        • Ovocie a zelenina
        • Pekárenské výrobky
        • Výroba potravín
        • Alkohol
        • Med
      • Kozmetika a parfuméria
      • Farmaceutické výrobky
      • Stavebný materiál
      • Spotrebná chémia
    • Produkty
    • Linky
    • Vybavenie
  • Cenník
  • O nás
    • Naša výroba
  • Kontakty
  • Služby

Hľadať

Katalogy

 

 NOVINKY

 

___________

 

Navštívte nás na 

 

Linka na spracovanie suchých sypkých zmesí

2018-06-28

 

Linka pozostáva zo zariadení, ktoré umožňujú vykonávať procesy homogenizácie, dosušenia a následného transportu produktu do technologickej linky, v ktorej prebieha ďalšie spracovanie. Jednotlivé zariadenia umožňujú vyklopenie vstupného produktu, transport vyhrievaným dopravníkom, homogenizáciu a následný transport do ďalšej časti technologickej linky.

 

<p style="text-align: justify;">Linka na výrobu zemiakových chipsov a hranoliek

2018-06-28

 

 

Linka zabezpečuje kompletné spracovanie zemiakov na chipsy alebo hranolky.

Je zložená z viacerých zariadení, ktoré vykonávajú nasledujúce procesy:

predumytie, celkové umytie zemiakov, čistenie, škrabanie, krájanie

a fritovanie.

Na konci procesu získate hotový produkt vo forme chipsov alebo hranoliek pripravený na balenie.

 

 

 

Batch cooker a chiller

 

 

 

Poloautomatická bag in box plnička

 

 

 

Plneautomatická bag in box plnička

 

 

 

Linka na výrobu priemyselných farieb / náterových hmôt 

 

 

 

Sprejová fritéza

 

 

 

Linka na výrobu cereálnych tyčiniek

 

 

 

Zariadenia na blanšírovanie

 

  • bubnový blanšér
  • šnekový blanšér
  • zariadenie na varenie a blanšírovanie potravín parou

 

 

 

Extraktor na kávu, extraktor na čajové zmesy

 

 

 

Zariadenie na máčanie zeleniny, zemiakov mäsa

 

do cestíčka, kyselín

 

 

 

Aerodynamická sušička

 

 

 

Kontinuálna pásová sušička

 

 

 

Vibračná fluidná sušička

 

 

 

Výmenník tepla stierací

 

 

 

Zariadenie na prípravu dezinfekčného roztoku

 

 

 

Fermentory

 

 

 

Z-Ková miešačka

 

 

 

Zariadenie na prípravu inzulínového roztoku

 

 

 

Odstredivý separátor PDF

 

 

 

Vákuová fritéza

 

 

 

Nádoby, reaktory na imunologické roztoky

 

 

 

Kotol na sirup

 

 

 

Bubnový a vibračný triedič

 

 

 

Bubnová práčka

 

 

 

Vákuová skriňová sušiareň

 

 

 

Šnekové miešadlo

 

 

 

Závitkový dopravník

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATALÓG -VÝROBNÉ LINKY

 

Minipivoar PDF

 

Linka na výrobu džemu PDF

 

Linka na výrobu paradajkového pretlaku PDF

 

Linka na výrobu pizze PDF

 

________________ 

 

KATALÓG - FRITÉZY PDF

 

 

 

Dopravníková fritéza polievacia PDF 

 

  

 

Dopravníková fritéza ponorná PDF

 

 

 

Automatická fritéza na šišky NormitDoughnut PDF 

 

 

 

Dopravníková fritéza NORMIT OIL MINI PDF 

 

 

 

Dopravníková fritéza NORMIT PDF 

 

 

 

Dopravníková fritéza NORMIT PASTRY PDF 

 

 

 

Výrobné linky s fritézou Normit Oil PDF

 

 

 

Vákuová fritéza VF PDF

 

 

 

Kontinuálna bubnová pec na vyprážanie - NORMIT NUTS&SEEDS PDF

 

________________

 

Defrostátor DEFROSTER NORMIT PDF

 

 

 

BLANCHER NORMIT PDF

 

 

 

Bubnová miešačka PDF

 

________________

 

 

 

Dopravníky PDF

 

 

 

Šikmý dopravník PDF

 

 

 

Inšpekčný dopravník PDF

 

 

 

Chladiaci dopravník PDF

 

________________

 

Čerpadlá PDF 

 

 

 

Piestové čerpadlo NORMIT PP PDF

 

 

 

Ponorné čerpadlo NORMIT SP PDF

 

________________

 

Sušičky medu NORMIT HONEY DRYER PDF

 

 

 

Sušička mlieka NORMILK PDF 

 

 

 

Sušička ovocia PDF

 

 

 

Sušička kvasníc PDF

 

 

 

________________ 

 

Varné kotly PDF 

 

 

 

Kotly PDF

 

 

 

Univerzálne zariadenie NORMIT COOK & FRY PDF

 

 ________________

 

Výmenník tepla PDF 

 

 ________________

 

Zmiešavače PDF 

 

 

 

Zmiešavač - Dissolver PDF

 

 

 

Zmiešavač pre farmaceutický priemysel PDF

 

 

 

Zmiešavač typu Y PDF

 

 ________________

 

Katalóg - Homogenizátory PDF

 

 

 

Homogenizátor MG-UGM-100 PDF 

 

 

 

Homogenizátor UMTI-SI-farmaceutik PDF

 

 

 

Homogenizátor YUMIX V PDF 

 

 

 

Homogenizátor MG UGM PDF 

 

 

 

Homogenizátor GM GURT PDF 

 

 

 

Homogenizátor UMTI SI PDF 

 

 

 

Vákuová miešačka VMG-GD PDF

 

 ________________ 

 

Nádrže PDF 

 

 

 

Vákuové nádrže PDF

 

 

 

Farmaceutické nádrže NORMA FARM PDF

 

 

 

Fermentačné nádrže PDF

 

 ________________ 

 

 Zariadenie na sterilizáciu MG UGM FARM PDF

 

 

 

 Autokláva PDF

 

 

 

Autokláva NORMA PDF

 

 

 

Autokláva NORMA PDF

 

 

 

Ozónový sterilizátor NormOzon PDF

 

 ________________

 

Výroba a spracovanie hroznového muštu PDF

 

 ________________

 

Roztápač tukov PDF

 

 

 

Lapač tukov PDF

 

 

 

Lapač tukov - kruhový PDF

 

________________ 

 

Umývačka na umývanie plechoviek PDF 

 

 

 

Umývacie zariadenia NORMIT PDF

 

 

 

Zariadenie na čistenie zeleniny PDF

 

 

 

Normit Steam Peeler PDF

 

________________

 

Defrostátor Blancher Normit PDF

 

________________

 

Rozpúšťadlo solí PDF

 

 

 

Štvorcestný ventil PDF

 

 

 

Zariadenie na dochucovanie PDF

 

 

 

Opýtajte sa na cenu

Fritovanie

V tomto článku sa dozviete mnohé o:

 

1.       Samotnom procese vyprážania – ako vzniká a čo sa počas neho vlastne deje

2.       Aké má vyprážanie vplyvy a účinky na fritovací olej

3.       Čo vlastne robí fritovanie s potravinou- aké má žiaduce a nežiaduce účinky

4.       Aký olej a podľa čoho vybrať na vyprážanie

5.       Prečo v oleji cítiť rybiu chuť

6.       Typy fritéz na hĺbkové vyprážanie- fritovanie

 

Vyprážanie je proces varenia, počas ktorého sa potravina s určitým obsahom vody ponorí do jedlého oleja alebo tukov pri teplotách v rozmedzí 140 -180 °C

V prvej fáze sa v priebehu niekoľkých sekúnd vytvorí tenká kôra, ktorej štruktúra zásadne ovplyvňuje proces vyprážania a kvalitu jedla s ohľadom na absorpciu tuku a jeho chrumkavosť

Tuky a oleje majú vysokú tepelnú kapacitu, čím umožňujú prenos tepla pri teplotách ďaleko nad teplotou varu vody. V dôsledku odparovania v hraničnej zóne medzi potravinami a olejom sa voda viazaná v potravinách postupne transportuje z vnútra do hraničnej vrstvy do okolitého oleja (prenos hmoty). Rýchlosť prenosu závisí viac-menej od štruktúry vonkajšej kôry. Hneď ako sa skončí prenos vody, teplota vo vnútri potraviny začne stúpať nad 100 ° C. V tomto bode sa začínajú vyvíjať typické hlboké fritovacie arómy a chute, ako aj zlatožltá farba. S nárastom teploty v hraničnej zóne na viac ako 120 ° C začína tvorba akrylamidu, najmä v prítomnosti redukujúcich cukrov a asparagínu, ako sú produkty z obilia alebo zemiakov.

 

Vlhkosť uvoľnená z potraviny pôsobí ako ochranný štít, ktorý zabraňuje priamemu kontaktu kyslíka s povrchom tuku. V dôsledku toho sa tuky na vyprážanie, ktoré sa neustále používajú na prípravu jedál, zhoršujú pomalšie, ako keby sa často ohrievali bez jedla.

 

Počas fritovania dochádza nielen k požadovaným zmenám, akými sú  krustovanie vonkajšej oblasti, proces a tvorba typických aromatických zložiek, avšak proces vyprážania vedie k nežiaducim zmenám, ktoré vedú k poškodeniu oleja na vyprážanie. Tieto zmeny ovplyvňujú kvalitu fritovacieho média a kvalitu vyprážaných potravín.

 

Téoria fritovania ( tzv. hlbokého vyprážania) a jej vplyv na olej

 

V závislosti od teploty a trvania procesu vyprážania sa počas procesu zahrievanie tukov a olejov mení zloženie samotného oleja čo môže viesť k degradácii tuku. Počas smaženia prebiehajú zložité fyzikálne postupy a chemické reakcie, ktoré sú ovplyvnené teplotou a tiež interakciou medzi olejom / tukom, potravinou a atmosférickým kyslíkom.

 

Rozklad.

Potravinárske tuky a oleje sú (z chemického hľadiska) zmesi triacylglycerolov (nepolárnych zložiek), ktoré sa skladajú z mastných kyselín a glycerolu. Takéto triacylglyceroly sú ovplyvnené kyslíkom a teplom, pričom v dôsledku oxidácie a polymerizácie vznikajú polárnejšie zlúčeniny, ako napríklad voľné mastné kyseliny s krátkym reťazcom, mono- a diglyceridy, aldehydy, ketóny, polyméry, cyklické a aromatické zlúčeniny. Niektoré z týchto zlúčenín sú zodpovedné za príjemnú chuť vyprážaných produktov. Súčasne však oxidačné produkty, ako napríklad mastné kyseliny s krátkym reťazcom, vedú k poklesu dymového bodu, takže tuk začína dymieť pri výrazne nižších teplotách ako čerstvý tuk

 

Polymérne zložky vedú k tvorbe peny a zvyšujú viskozitu (t.j. médium na vyprážanie sa stáva viskóznejším). Zvlášť, v prípade používania oleja z palmových jadier a kokosový tuk, sa voda zo vyprážaných potravín oddeľuje od mastných kyselín (hydrolýza), čím  sa vytvára dym spôsobujúci podráždenie očí v dôsledku tvorby toxických akroleínov a mastných kyselín s krátkym a stredným reťazcom. Pri iných tukoch a olejoch stúpa hydrolytické štiepenie len vo veľmi malom rozsahu.

Vplyv na potraviny

 

Žiaduce: Na začiatku procesu dochádza k aglutinácii škrobu a denaturácii proteínov. Tieto zmeny vo vyprážaných potravinách zlepšujú stráviteľnosť a chuť jedla. Zafarbenie (zhnednutie) potravy a akumulácia aromatických zložiek sa pripisuje Maillardovej reakcii. Strata vlhkosti na povrchu vedie k tvorbe chrumkavej kôrky

 

Nežiaduce:

Pretože potravinové produkty absorbujú tuk, výber oleja na vyprážanie / tuk má nutrične fyziologický význam. Okrem toho je potrebné vziať do úvahy správne spôsoby spracovania.

Potravina nasiakne olejom až (80%) až po odstránení vyprážaných potravín z fritézy. Štúdie ukazujú, že povrchový tuk je absorbovaný chladiacim účinkom. Počas fritovania sa vodné pary uvoľňujú z vnútra vyprážaných potravín malými kanálmi. Keď sa vyprážané jedlo vyberie z vyprážacieho média, vzduch sa ochladí do kanálov a vytvorí sa vákuum, ktoré absorbuje tuk na povrchu a nasáva ho do kanálikov. Preto, aby sa znížila absorpcia tuku vyprážaných potravín, je dôležité, aby sa vyprážané potraviny nechali odkvapkať v teplých podmienkach.

 

Ohrievanie potravín (bohatých na škrob a chudobných na vodu) pečením, pražením, grilovaním, vyprážanie a smaženie môže spôsobiť tvorbu akrylamidu v prítomnosti proteínových zložiek, ako je asparagín a redukujúcich cukrov, ako je glukóza.

Tvorba akrylamidu sa dá jasne minimalizovať krátkym procesom fritovania s nepresiahnutím teploty 165 - 175 ° C a výberom potravín s vhodným pomerom objemu a povrchu. Veľký objem a malý povrch ďalej znižujú obsah akrylamidu v produkte. Pravidlom je, že potraviny by sa nemali zahrievať dlhšie, ako je potrebné, najmä nie zemiakové výrobky.

 

Výber olejov na smaženie by mal byť založený na optimalizácii procesu s ohľadom na nutričné ​​fyziologické a kulinárske aspekty. Voľba fritovacieho média je vždy kompromisom medzi technologickými a nutrične-fyziologickými požiadavkami

 

Nie vždy by ste mali pozerať len na cenu oleja !

 

Počas hlbokého vyprážania dochádza k výmene medzi tukom prítomným v potrave a hlboko fritovacím médiom, t. J. Zloženie mastných kyselín vyprážaných potravín je značne určené zložením mastných kyselín v hlboko fritovacom médiu. Výsledkom hlbokého vyprážania so živočíšnymi tukmi je vysoký podiel nasýtených mastných kyselín v potrave, zatiaľ čo vyprážanie v olivovom oleji zvyšuje obsah mononenasýtenej kyseliny olejovej.

 

Všeobecným trendom populácie je zníženie príjmu tukov vo výžive s cieľom zabrániť vzniku kardiovaskulárnych ochorení a cukrovke

Aby sa znížila absorpcia tukov konzumáciou vyprážaných potravín, má zásadný význam správne spracovanie (okrem iného správna teplota na vyprážanie) a odkvapkávanie olejov / tukov vyprážaných potravín, pretože sú slabo vyprážané-  potraviny môžu obsahovať zbytočne vysoké množstvo tuku.

 

Z hľadiska výživy sa uprednostňuje mono-nenasýtená kyselina olejová, ktorá sa nachádza v olivovom oleji a v repkovom oleji. Polynenasýtené mastné kyseliny, kyselina linolová a alfa-linolénová sú esenciálne, ale mali by byť spotrebované v pomere nie vyššom ako 5: 1, pričom príjem kyseliny linolovej vo výžive je všeobecne príliš vysoký. Obidve mastné kyseliny sú základným materiálom pre rôzne hormóny podobné látky v metabolizme, ktoré sú účinné proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Okrem toho alfa-linolénové kyseliny pomáhajú proti určitým zápalovým procesom.

 Z hľadiska teplotnej stability a oxidačnej stability voči atmosférickému kyslíku sú nasýtené mastné kyseliny s dlhým reťazcom stabilnejšie ako zodpovedajúce nenasýtené mastné kyseliny. Dôležité esenciálne mastné kyseliny, kyselina linolová a linolénová sú menej stabilné pri dlhších hodinách a / alebo dňoch kontinuálneho zahrievania na 175/180 ° C.

 

V prípade vyššej koncentrácie kyseliny linolénovej v oleji na vyprážanie viac ako 3%, prispievate k rybej chuti v produkte.

 

Vyprážanie potravín pri vyššej teplote pomocou sójového, kukuričného alebo repkového oleja môže byť príčinou znečistenia vnútorného prostredia v dôsledku tvorby toxického akroleínu.

Teplota hlbokého fritovania by nemala prekročiť 180 ° C. Čerstvý olej by mal byť chránený pred svetlom a skladovaný na chladnom mieste, niekedy je  potrebné použiť stabilizačné prísady

 

Spoločnosť Normit má dlhoročné skúsenosti s výrobou a predajom fritéz pre rôzne typy produktov.

 

Fritéza OIL MINI LAB

 

 FRITÉZA COMBI FRY

 

 FRITÉZA LOPATKOVÁ SNACK PRO

 

 FRITÉZA DVOJDOPRAVNÍKOVÁ OIL DEEP

 

Potrebujete poradiť pri výbere vhodnej kontinuálnej fritézy alebo hľadáte riešenie pre zdravé a chutné snacky? Kontaktujte naše obchodné oddelenie.

Tags

friteza, fritovanie, hĺbkové smaženie

  

 

 

______________________

Bublinková umývačka

______________________

Vaňový pasterizátor nádob

_______________________

Blanser dobravnikoveho typu

_______________________

Rozmrazovač

Parný defrostátor (continuous Blancher with steam injection)

_______________________

Blanšér

Parný defrostátor (continuous Blancher with steam injection)

______________________________

Blanser, defroster, varic snekovy parny

Zariadenie na varenie potravin

_________________________

Blanser laboratórny 

__________________________

Rezanie/Sekanie mrazených blokov

__________________________

Vákuová odparovačka

___________________________

Vákuová odparovačka na karamel

vakuova odparovacka basic

___________________________

Parný/Elektrický varný kotol s miešadlom 

 ___________________________

Donny ventil

____________________________

Štvorcetstný ventil

 

____________________________

Vibracny podavac 

 

__________________________

Sikmy dopravnik s nasypkou

___________________________

Farmaceuticka nadrz

Фармацевтические емкости NORMIT

____________________________

Gydromix complete

 

___________________________

Homogenizator Gydromix

 

___________________________

Dolný homogenizátor

foto_produkt_inline-homogenizer5

___________________________

Homogenizator Ultra-shear

foto_produkt_inline-homogenizer3

___________________________

Homogenizator Yumix Basic

foto_produkt_inline-homogenizer1

___________________________

Homogenizator Yumix

Homogenizator Inline

___________________________

Homogenizator masla 

Гомогенизатор-текстуратор масла Normit

___________________________

Homogenizator mrazeneho masla 

___________________________

Krémovačka medu

zariadenie na pastovanie

___________________________

Homogenizator medu

___________________________

Vakuovy homogenizator MG-UGM 

 ___________________________

Vakuovy homogenizator VMG

vakuovy homogenizator

___________________________

Atmosferická homogenizačná jednotka

___________________________

Homogenizacny atmosfericky stroj UHU 

___________________________

Atmosferická homogenizačná jendotka

___________________________

Homogenizacny stroj, fermentor

Ферментеры, ферментаторы NORMIT

___________________________

Univerzalny homogenizacny stroj, mixer

___________________________

Homogenizacny atmosfericky modul 

________________________

 Kotol na varenie s ochladzovaním

kotol na varenie

_______________________ 

Y - Miešačka

 

_____________________

 Vákuová fritéza

_______________________

 Vakuový kotol

 

________________________

 Kondenzačná sušička medu

 

 _______________________

Umývačka konzerv

 

_______________________

Vákuová masírovačka/

kapilárny vákuový difúzer

______________________

Výklopná panvica

____________________

Kontinuálna polievacia fritéza

polievacia friteza

_____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AERÁTORY 

 

AUTOKLÁVY

 

BIG-BAG STANICE

 

BLANŠÉRY

 

CHLADIACE ZARIADENIA

 

CIP STANICE

 

ČERPADLÁ

 

DÁVKOVAČE 

 

DEAERÁTORY

 

DEZINTEGRÁTORY

 

DISSOLVERY

 

DISPERGÁTORY

 

DOCHUCOVACIE ZARIADENIA

 

DOPRAVNÍKY

 

DRAŽÍROVACIE STROJE

 

DRVIČE 

 

FERMENTORY

 

FORMOVACIE ZARIADENIA

 

FILTRE

 

FRITÉZY

 

GENERÁTOR TEPLÉHO VZDUCHU

 

HOMOGENIZÁTORY

 

KONCENTRÁTORY

 

KONTAJNERY

 

KOTLY NA VARENIE

 

LAPAČE, ODLUČOVAČE TUKOV

 

LISY

 

LÚPAČKY, ŠKRABKY

 

LISOVACIE VOZÍKY NA SYR

 

MÁČACIE STROJE 

 

MIEŠAČKY

 

MIEŠADLÁ

 

MIXÉRY

 

MLYNY, KUTRE

 

NÁDOBY, NÁDRŽE

 

NAKLÁPAČE

 

ODKOSTKOVACIE STROJE

 

ODPAROVAČKY

 

ODPLYŇOVAČE - DEGAZATOR

 

PASTERIZÁTORY

 

PECE

 

PLNIČKY

 

POLIEVACIE STROJE

 

REAKTORY

 

REZACIE STROJE

 

ROSPÚŠTADLÁ SOLI

 

ROZBÍJAČE HRÚD

 

ROZTÁPAČE TUKOV

 

ROZMRAZOVACIE ZARIADENIA

 

SEPARÁTORY

 

SUŠIČKY, SUŠIARNE

 

STERILIZÁTORY

 

TECHNOLOGICKÉ LINKY

 

TEMPEROVACIE STROJE

 

TRIEDIČE

 

UMÝVACIE, ČISTIACE ZARIADENIA

 

VANE, KADE

 

VARIČE

 

VENTILY

 

VÝMENNÍKY TEPLA

 

VINIFIKÁTORY

 

VOTÁTORY

 

VYKLADAČE

 

VYKLÁPAČE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

KATALÓG PDF

 

Ako si objednať?
V prípade akýchkoľvek otázok nás prosím kontaktujte prostredníctvom faxu, e-mailu alebo telefónom.

Naša spoločnosť má takmer 20-ročné skúsenosti vo výrobe zariadení pre spracovanie, najmä pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický a chemický priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.

Ponúkame kvalitné zariadenie za nízke ceny!

All Rights Reserved 1998-2021 FTP ENGINEERING s.r.o.                                        

E-mail obchodné oddelenie a marketing: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

E-mail všeobecné informácie: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Tel:  +421 902 400321

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie tejto webovej lokality ukladáme niekedy na vašom zariadení malé dátové súbory, tzv. cookie. Vďaka tomuto súboru si na určitý čas uchovávame informácie (ako sú prihlasovacie meno a iné nastavenia), takže ich pri ďalšej návšteve lokality nemusíte opätovne uvádzať. Pokračovaním automaticky súhlasíte s uchovávaním cookies.