Linka na kontinuálne varenie / blanšírovanie zeleniny, morských plodov, strukovín NORMIT
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Linka pre blanšírovanie a varenie je určená pre tepelné spracovanie zeleniny, ovocia, morských plodov a strukovín v kontinuálnom režime.
Použitie: 
- zelený hrášok
- kukurica
- fazuľa
- slimák záhradný
- a ďalšie
Blanšírovanie / varenia produktov prebieha v bubnovom blanšéri/ varnom kotle NORMIT RotaBlanch (pre produkty s mäkkou štruktúrou, pre ktoré nie je vhodné premiešavanie počas varenia, ako sú mušle alebo krevety. Varenie / blanšírovanie sa vykonáva v zariadení dopravníkového typu NORMIT ContiBlanch)
Rovnomerné podávanie produktu do blanšéra zabezpečuje podávací dopravník, ktorý naddvihuje produkt z násypky do potrebnej výšky s požadovaným výkonom. V závislosti od typu sa produkt spracováva pomocou pary alebo vody pri zadanej teplote a po požadovanú dobu, rovnomerne sa premieša a postupuje k východu bubna blanšéra/ varného kotla.
Kompletná vykládka sypkého produktu je zabezpečená pomocou špeciálnych rotujúcich lopatiek, vďaka ktorým sa produkt dostane do chladiacej zóny na okamžité ukončenie varenia, aby sa zabránilo rozvareniu. Následne je produkt pripravený pre balenie alebo mrazenie. V závislosti od typu produktu je linka vybavená vzduchovým chladiacim systémom pre odstránenie prebytočnej vlhkosti a jemných nežiaducich častíc produktu, alebo chladiacim dopravníkom za ktorým je umiestnený sušiaci dopravník.
Ochladený suchý produkt je umiestnený na inšpekčný dopravník, kde dochádza k vizuálnej kontrole a vyraďovaniu poškodených častí produktu. Inšpekčný dopravník je vybavený bielym PVC pásom pre zabezpečenie čo najväčšieho kontrastu s produktom a jasným osvetlením po celej dĺžke. Dĺžka dopravníka sa určuje podľa počtu pracovných miest a produktivity. Na požiadanie zákazníka je možné inštalovať inšpekčný dopravník aj pred varné zariadenie.
Výhody
- Vysoká kvalita spracovania, minimálne prevádzkové náklady
- Možnosť výberu zariadenia pre ľubovolný technologický proces
- Možnosť výberu tepelného zdroja - para, elektrina alebo plyn
- Zmena konfigurácie na požiadanie zákazníka



























.jpg)
























.jpg)



































