BALL MILL/ BALL REFINER

Guľový mlyn je stroj určený pre rafináciu kakaovej hmoty alebo čokolády tzn pre jemné miešanie a brúsenie čokolády pre vytvorenie čokoládových poliev, či nátierok, dehydrovaných zmesí na produkciu zmrzliny, praliniek a krémových cukroviniek.
PRINCÍP ČINNOSTI
Rafinácia sa dosahuje pomocou miešania a trenia prípravku s miešadlom a nerezovými guličkami v zmiešavacej komore. Komora a miešadlo sú vytvorené zo špeciálnej nerezovej ocele s vysokou odolnosťou voči abrázii. Všetky časti stroja sú ľahko odnímateľné pre jednoduché čistenie a údržbu.
K eliminácii tepla vznikajúceho trením pri spracovaní produktu umožňuje gulový mlynček pracovať s premenlivou rýchlosťou, v závislosti od typu produktu, ktorý má byť ošetrený. Predovšetkým pre pasty - citlivé na teplo umožňuje guľový mlynček prácu pri nízkych rýchlostiach. Otáčky motora miešadla sa automaticky znížia, ak teplota produktu vyššia ako prednastavená teplota.
Stroj môže byť vybavený PLC systémom v ktorom je nainštalovaný softvér na neustály a rýchly proces rafinácie, na riadenie a kontrolu presnej teploty výrobku a následne nastavenie rýchlosti toku produktu a tiež rýchlosti otáčania miešadla. V danom prípade je dotykový panel vybavený veľmi jednoduchou grafikou, ktorá umožňuje riadiť celý stroj, Stroj tiež može byť vybavený fukciou ukladania rôznych druhov receptov
Ďalej je tu možnosť prepojenia k ďalším strojom vo výrobnom cykle, ako sú mixer, skladovacie nádrže atď.
Výsledkom je vynikajúci rafinovaný produkt konštantnej kvality.
BENEFITY PRODUKTU
- Nízka spotreba energie
- Nízke náklady na údržbu
- Konštantná kvalita výrobku
- Vhodný aj na veľké častice
- Ľahká údržba a čistenie
- Výsledná jemnosť môže byť až 18 mikrónov
- PLC ako opcia
TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA A ROZMERY

| Kapacita zmiešavacej komory | 20 kg |
| Čas refinácie | 1h/10kg |
* Kapacita nádrže sa môže zmeniť na požiadanie zákazníka
BALL MILL LABORATORY
- špeciálne navrhnutý pre použitie v laboratóriách alebo na výrobu malých sérií.
Laboratórny model je špeciálne navrhnutý pre mixovanie a jemné mletie čokolády, čokoládových poliev, krémových nátierok. Tento mlyn s nízko otáčkovým miešadlo vyvinutý na spracovanie zmesí citlivých na teplo je vďaka unikátnej konfigurácii miešadla, nádrže a guličiek ideálnym riešením pre efektívne mletie.
Laboratórny model dokáže spracovať 5 kg čokolády a to v prípade pridania cukru ako ingrediencie za 30 minút.


























.jpg)
























.jpg)



































