VÁKUOVÁ SUŠIČKA MEDU NORMIT VACUUM HONEY DRYER
Spoločnosť NORMIT s.r.o. vyvíja a vyrába rôzne zariadenia pre potravinársky, kozmetický, farmaceutický, chemický priemysel a ďalšie priemyselné odvetvia. Sme lídrom na Slovenskom trhu vo výrobe zariadení pre potravinársky priemysel. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
V ponuke NORMIT nájdete vysokoúčinné sušičky medu, ktorých sortiment sa delí na 3 základné produktové rady: (všetko o sušičkách medu tu)
VÁKUOVÁ SUŠIČKA NORMIT VACUUM HONEY DRYER
KONDENZAČNÁ SUŠIČKA CONDENSING HONEY DRYER
TEPLOVZDUŠNÁ SUŠIČKA HOT-AIR HONEY DRYER
SVETOVÝ LÍDER- spol. NORMIT je najväčším výrobcom
sušičiek medu na svete!

Vákuová sušička je účinným prostriedkom na zničenie 
nežiaducich zložiek v mede, ako sú kryštály a kvasinkové bunky. Sušenie prebieha vo vákuu a je veľmi šetrné k medu. Med si zachováva všetky svoje špecifické vlastnosti, farbu, chuť, vôňu, lepšie zadržiava diastázu (enzým ktorý sa v mede prirodzene vyskytuje, aktivita enzýmu klesá v priebehu starnutia medu alebo pri pôsobení vyšších teplôt) a nedochádza k zvyšovaniu HMF ani zničeniu nutrične dôležitých enzýmov. Vďaka veľkej teplovýmennej ploche, ktorá zahŕňa vnútorné steny pracovnej komory a celý povrch miešadla sme výrazne znížili náklady na energie s porovnaním s bežnými vákuovými sušičkami.
PRINCÍP ČINNOSTI
Čiastočne alebo úplne roztavený med je vložený do pracovnej vákuovej komory. Tepelná energia je dodávaná horúcou vodou cez plášť pracovnej komory (duplikátor)- nepriamy ohrev.
Špeciálne miešadlo sa otáča, čo zaisťuje maximálny prenos tepla medzi vyhrievanou stenou a produktom. Špeciálne tvarovanými lopatkami sa zvýši priľnavosť medu, ktorá potom prúdi v rôznych takzvaných "vodopádoch", čím sa výrazne zvyšuje plocha pre odparovanie. Špeciálne stierky nachádzajúce sa medzi diskami miešadla čistia steny pracovnej komory od prilepeného medu.
Sušičku je možné doplniť aj priamym ohrevom, ktorý by však nemal presahovať 40 °C aby sa nepoškodili citlivé látky v mede. Pri zahrievaní medu nad 50 °C sa rapídne znižuje obsah enzýmov v mede ako aj ostatné hodnotné látky. Technicky je však možné teplotu nastaviť do 95 °C (napr. pre sušenie iných produktov).
TECHNICKÝ POPIS
Vákuová sušička NORMIT VACUUM HONEY DRYER sa skladá z vákuovej komory z kvalitnej potravinárskej nerezovej ocele AISI 304 (príp. na vyžiadanie AISI 316) s duplikátorom pre ohrev plášťa horúcou vodou, vybavená špeciálne tvarovaným miešadlom, vákuovým systémom, kondenzátorom, teplomerom a elektronickým meraním vlhkosti . Vzhľadom k tomu, že sušenie prebieha vo vákuu je možné sušiť pri nízkych teplotách s minimálnymi energetickými nákladmi. Ohrievacie médium je zvyčajne horúca voda.
DOPLNKOVÉ VYBAVENIE
Sušička medu môže byť vybavená termostatom, PLC riadením, generátorom teplej vody (elektrický, parný, na tuhé palivo), systémom recirkulácie a filtrácie na čistenie medu od voskových úlomkov, včelieho tmelu (propolisu), časti včelích tiel apod . Filtračný systém je vybavený odnímateľnými sieťkami z nerezovej ocele, ktorá umožňuje zvoliť požadovaný stupeň čistenia pre každú aplikáciu.
VÝHODY SUŠIČKY VACUUM HONEY DRYER
- Ide o najefektívnejšie profesionálne riešenia v oblasti sušenia medu v dnešnej dobe
- Je navrhnutá pre prácu 24 hodín denne- vždy, keď ju budete
- Vysoká energetická účinnosť
- Nízke prevádzkové náklady
- Veľká plocha prenosu tepla, ktorá zahŕňa vyhrievací plášť, poskytuje maximálny prenos energie
- Proces sušenia prebieha pri nízkej teplote, ktorá zabezpečuje zachovanie všetkých nutričných látok v mede
- Prevádzka je kontinuálna, takže med má stabilnú kvalitu
- Krátka doba sušenia, nedochádza k zvyšovaniu obsahu hydroxymethylfurfuralu
- Možnosť úplne automatickej prevádzky pre rôzne produkty

- Šetrná k životnému prostrediu
- Jednoduché čistenie a údržba
- Nízka tepelná strata
- Sterilné prostredie

- Bez vzniku mŕtvych zón
TECHNICKÉ PARAMETRE
|
Model |
VHD100 |
VHD200 |
VHD300 |
VHD400 |
VHD500 |
VHD650 |
|
Geometrický objem, l |
100 |
200 |
300 |
400 |
500 |
650 |
|
Pracovný objem, l |
45 |
90 |
135 |
180 |
225 |
295 |
|
Objem medu , kg |
cca 63 |
cca 126 |
cca 190 |
cca 250 |
cca 315 |
cca 413 |
|
Výkon miešadla, kW |
0,18 |
0,18 |
0,25 |
0,25 |
0,37 |
0,37 |
|
Vákuum, bar |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
|
Materiál |
Nerezová oceľ AISI 304 alebo AISI 316 |
|||||
|
Teplota °C –možnosť regulácie |
5 až 95 °C (pre sušenie medu odporúčame max. 40 °C) |
|||||
|
Kontaktný snímač teploty |
ÁNO |
|||||
|
El. meranie vlhkosti |
ÁNO |
|||||
|
Hlučnosť, dB |
Menej ako 75 |
|||||
|
Model |
VHD800 |
VHD1000 |
VHD1200 |
VHD1500 |
VHD2000 |
VHD4000 |
|
Geometrický objem, l |
800 |
1000 |
1200 |
1500 |
2000 |
4000 |
|
Pracovný objem, l |
360 |
455 |
545 |
680 |
910 |
1820 |
|
Objem medu, kg |
cca 504 |
cca 637 |
cca 763 |
cca 952 |
cca 1275 |
cca 2550 |
|
Výkon miešadla, kW |
0,55 |
0,55 |
0,75 |
0,75 |
1,1 |
1,1 |
|
Vákuum, bar |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
-0,8 |
|
Materiál |
Nerezová oceľ AISI 304 alebo AISI 316 |
|||||
|
Teplota °C –možnosť regulácie |
5 až 95 °C (pre sušenie medu odporúčame max. 40 °C) |
|||||
|
Kontaktný snímač teploty |
ÁNO |
|||||
|
El. meranie vlhkosti |
ÁNO |
|||||
|
Hlučnosť, dB |
Menej ako 75 |
|||||



































.jpg)
























.jpg)



































