Výrobná linka na výrobu sušených zemiakov a sušenej zeleniny
Spoločnosť NORMIT má 20 ročné skúsenosti s výrobou týchto zariadení. Kladieme vysoké nároky na kvalitu výroby a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií.
Slúži na spracovanie zemiakov, zeleniny (hrášok, zelenina, kapusta, biele korene, cibuľa, mrkva, repa, čakanka, cesnak). Spracovanie čerstvých zemiakov a zeleniny môže znížiť straty počas skladovania, a vo väčšej miere zachovať nutričnú hodnotu produktov, je možné obohatiť potraviny vitamínmi a ďalšími výživovými a aromatickými zložkami.
Tieto produkty sa delia na:
- dehydrované (sušená zemiaková kaša, suché cesto na varenie palaciniek, knedle, sušených zemiakov, atď)
- vyprážané v oleji (lupienky, tyčinky, atď.)
- mrazené (zemiaky, hamburgery, mäsové guľky, knedle, atď)
- Konzervované
Fázy procesu
Výroba sušenej mrkvy sa skladá z nasledujúcich operácií:
- Príjem a skladovanie surovín;
- Umývanie;
- Inšpekcia;
- Kalibrácia;
- Čistenie (para, alebo iný spôsob);
- Spracovanie sodného bisulfidu;
- Ošetrenie;
- Rezanie;
- Predhrievanie (parou alebo inou metódou);
- Sušenie;
- Inšpekcia;
- Balenie.
Výroba sušených zemiakov sa skladá z nasledujúcich operácií:
- Príjem a skladovanie surovín;
- Umývanie;
- Inšpekcia;
- Kalibrácia;
- Čistenie (para, mechanický, alebo iný spôsob);
- Sulfidácia (mechanická, para a alkalické čistiace metódy);
- Ošetrenie;
- Rezanie;
- Preosievanie malých častíc a odstránenie povrchovej vrstvy škrobu;
- Predhrievanie (mechanické, para a alkalické čistiace metódy);
- Sušenie;
- Inšpekcia;
- Balenie.
Charakter kompletnej linky
Počiatočná fáza technologického procesu na výrobu sušených zemiakov a zeleniny prebieha použitím komplexného zariadenia na skladovanie, manipuláciu a prípravu pre výrobu surovín, vody, soli, oleja a iných surovín. Na skladovanie surovín sa používa špeciálny zásobník, studené skladovanie, priekopy, atď
Príprava surovín sa vykonáva pomocou umývacích strojov , kontrolného dopravníka, čistiacich zariadení a pomocných operácií.
Komplexná linka sa skladá z rezačky zeleniny, defrostátoru, sušičky.
Ďalší rad obsahuje zariadenia na dávkovanie a miešanie ingrediencií.
Konečné zariadenia linky poskytujú balenie, skladovanie a prepravu hotových výrobkov. Obsahuje plniace stroje a zariadenia na expedíciu a skladovanie.
Výrobná linka na výrobu sušených zemiakov, mrkvy a repy s parným čistením
1 - hydraulický dopravník
2 - lyžicový výťah
3 - automatické váhy
4 – skladovací zásobník
5 – umývačka - vibračná
6 - dopravník
7 - turnikety
8 - Parné čistiace prístroje
9 – bubnová umývačka a čistiaci stroj
10 – sulfidátor
11 - pás ochladzovací
12 - čerpadlo
13 – umývačka so sitkom
16 - čerpadlo
14 – sedimentačná nádrž
15 - betónová nádrž
17 - výťah
18 - krájač zeleniny
19 – vibračné sito
20 - zásobník
21 - defrostátor
22 – pásová sušička
23 - ohrievače
24 - ventilátor
25 – triediaci dopravník
26 - magnetická zátarasa
27 - Váhy
28 - stroj
29 - Hydraulický lis
30 - zatváracie stroje
31 - vaňa
Model |
Vlhkosť hotového výrobku, % |
||||
nie viac ako 12 |
nie viac ako 8 |
оd 12 dо 8 |
|||
valčeky |
kocky 8x8x8 |
valčeky |
valčeky |
kocky 8x8x8 |
|
Produktivita, kg/ min |
10,5 |
10,0 |
15,4 |
10,5 |
2...3 |
Zaťaženie na povrchu prvého pásu, N/м2 |
16,5 |
15,1 |
22,0 |
16,5 |
3...5 |
Rýchlosť pásu, m/min: |
|||||
prvý |
0,31 |
0,33 |
0,35 |
0,31 |
0,33 |
druhý |
0,24 |
0,20 |
0,30 |
0,18 |
0,20 |
tretí |
0,16 |
0,18 |
0,31 |
0,13 |
0,18 |
štvrtý |
0,12 |
0,13 |
0,23 |
0,12 |
0,13 |
piaty |
— |
— |
0,20 |
0,12 |
— |
Теplota pod pásom, °С: |
|||||
prvý |
60 |
57 |
60 |
70 |
52 |
druhý |
65 |
70 |
70 |
75 |
55 |
tretí |
60 |
65 |
80 |
60 |
50 |
štvrtý |
55 |
47 |
70 |
50 |
50 |
piaty |
— |
50 |
40 |
— |
|
Doba schnutia, h |
3.5 |
3,5 |
3,0 |
5,0 |
3,5 |
Рrietok vzduchu, m3/h |
28 000 |
28 000 |
33 000 |
36 000 |
28 000 |