Autokláv, sterilizátor, rýchlovarič AV
Autoclave (vertical)
Autoklaw pionowy
Otvoriť PDF Opýtajte sa na cenu
Naša spoločnosť má 20 rokov skúseností v oblasti vývoja a výroby týchto zariadení. Kvalitnej výrobe pripisujeme vysoké nároky a venujeme osobitnú pozornosť zavádzaniu inovatívnych technológií. Sterilizačné zariadenia môžu byť vyrobené v rôznych verziách podľa požiadaviek vašej technológie a zaisťujú vysoký štandard kvality.
Autoklávy sa použivajú prevažne v konzervárenskom, mäsospracovateľskom, mliekarenskom a potravinárskom priemysle, v poľnohospodárskych podnikoch a farmách pre tepelnú sterilizáciu a pasterizáciu výrobkov balených v plechovkách, fľašiach, sklenených a plastových nádobách a vreckách. Pracovný tlak autoklávu je max 0,5 bar, čo umožňuje ohrev vody pre sterilizáciu na 111 stupňov. Autokláv využíva tlak vodných pár uzavretých v nádobe, ktoré vznikajú počas ohrevu vody odparovaním. Pary sa hromadia, tlačia na vodu, čím automaticky stúpa tlak a bod varu sa posúva do vyšších hodnôt- do 111 °C. (Pri atmosférickom tlaku dosahuje voda bod varu 100 °C). Ak je v ohriatej vode ponorená nádoba s produktom, dochádza k jej sterilizácii resp. pasterizácii. Po odpustení tlaku sa teplota vody vráti do normálnych hodnôt a nádobu je možné bezpečne otvoriť a pripraviť na ďalší proces sterilizácie. Teplota a čas trvania tepelného spracovania sa určuje v závislosti od typu a zloženia výrobku, receptúry produktu, od typu a veľkosti nádob a ďalších vlastností.
S autoklávom NORMIT AV získate produkt s predĺženou trvanlivosťou bez nutnosti použitia konzervačných látok.
POUŽITIE
- Mäsové a rybacie konzervy
- Paštéty, nátierky
- Polievky a polotovary s predľženou trvanlivosťou
- Džemy, marmelády, ovocné a zeleninové drene
- Konzervovaná zelenina, ovocie, huby
- Mlieko a mliečne výrobky
- Detská výživa
- Potrava pre zvieratá
VÝHODY AUTOKLÁVU NORMIT AV
- Celonerezové prevedenie z potravinárskej ocele AISI 304
- Vysoká efektívnosť
- Nízke prevádzkové náklady
- Možnosť poloautomatického alebo plneautomatického prevedenia
- Jednoduchá obsluha zariadenia
- Vysoká hygiena
- Jednoduchá údržba a čistenie
- Dlhá životnosť
TYPY AUTOKLÁV PODĽA STUPŇA AUTOMATIZÁCIE STERILIZAŽNÉHO PROCESU
Manuálny autokláv AVM
manuálny sterilizátor s manuálnym ovládaním sterilizačného procesu, tzn. že tlak a teplotu treba nastaviť manuálne a je nutné sledovať čas sterilizácie.
Poloautomatický autokláv AVP
poloautomatický sterilizátor s poloautomatizovaným sterilizačným procesom, tzn. že sterilizačný proces je možné naprogramovať je nutné manuálne potvrdzovanie jednotlivých krokov programu.
Automatický autokláv AVA
automatický sterilizátor s plne automatizovaným sterilizačným procesom, tzn. že celý proces je automatický, operátor len vyberie jeden z vopred naprogramovaných receptov a autokláv samostatne pracuje podľa navolených hodnôt. Po ukončení procesu automaticky vytlačí základné parametre procesu vrátane grafického zakreslenia krivky procesu- čas, teplota, tlak. Jednotlivé programy je možné zadávať a meniť podľa charakteru a vlastností produktu.
INOVATÍVNY SYSTÉM PREČERPÁVANIA VODY- NOVINKA NA TRHU
Spoločnosť NORMIT vyvinula inovatívny systém prečerpania vody po ukončení sterilizačného resp. pasterizačného procesu autoklávu. Tento revolučný systém dokáže ušetriť veľké množstvo vody, elektrickej energie a pracovného času. Základom systému je dodatočná nádoba s čerpadlom, kde sa po ukončení sterilizačného procesu prečerpá ešte horúca voda cca 90 °C a po vybraní sterilizovaného produktu z autoklávu sa naspäť prečerpá a použije pri ďalšom procese. V tomto prípade je potrebné ohriať vodu už len o cca 40 °C. Voda sa pri prečerpávaní filtruje aby sa zamedzilo prípadnému znečisteniu vody. Čerpadlo zároveň zabezpečuje pravidelnejšie premiešavanie vody vo vnútri autoklávu. Kolobeh vody z autoklávu do nádoby a z nádoby do autoklávu zabezpečuje obsluha.
* Systém na požiadanie/ Nie je súčasťou dodania autoklávu
Zariadenia NORMIT sú určené na nepretržitú prevádzku, optimalizujú spotrebu surovín a energie a znižujú čas potrebný na výrobu, čo v konečnom dôsledku znižuje náklady a zvyšuje kvalitu výrobkov
Теchnické parametre * |
|
* Теchnické parametre sa môžu meniť
|