Atmosférické nádrže
Nádrže používané v potravinárskom priemysle, pri výrobe farieb, v chemickom priemysle a v iných priemyselných odvetviach. S týmito nádržami sa môžu vykonávať nasledujúce technické operácie: skladovanie, kúrenie, chladenie, miešanie, sedimentácia, doprava, atď.
Nádrže sú vyrobené z nerezovej ocele AISI 304, AISI 316, AISI 321 zvárané plazmou.
Vnútorný objem je od 10 do 100.000 litrov. Nádrže môžu byť jedno-, dvoj-, trojplášťové. Na chladenie a ohrev sa používajú chladiace kvapaliny, olej, glycerín, voda, vodná para. Štrukturálne sú nádrže vyrobené z kónickým, guľatým alebo plochým dnom.
Dno je zvarené s plášťom natupo, aby sa zabezpečila maximálna pevnosť, trvanlivosť a spoľahlivosť výrobku. Napúšťacie a vypúšťacie potrubie sa nachádza na spodnej strane.
Nádrže môžu byť vybavené kontrolným prielezom, osvetlené indikátorom (okulárový tubus, kalibrácia), ultrazvukovým senzorom, ovládacím panelom a miešadlom. Kryt môže byť uzavretý poklopom, s plne odnímateľným krytom alebo s 1/2 alebo 1/3 dielmi.
Varné nádrže
Navrhnuté pre mliečne výrobky, majonézy, džemy, kečupy, omáčky, krémy, čokoládu, cukrový sirup a miešanie tekutého tuku.
Varná nádrž je zateplená trojstenná nádrž s vodnou alebo parnou izoláciou, s prevodovým motorom a miešadlom vybavená zariadením na odvodňovanie výrobkov, s teplotnými čidlami a diaľkovým ovládaním. Variant - stojaté prevedenie je z nerezovej ocele, zrkadlovej nerezovej ocele. Na požiadanie, zateplenie z minerálnej vlny.
Varné kotle
Varné kotle sú určené na varenie omáčok, sladeného kondenzovaného mlieka, karameliek a karamelovej pasty, ovocných náplní, polievok, výrobkov z obilnín, vo výrobe konzerv a koncentrátov.
Sú používané vo všetkých odvetviach potravinárskeho priemyslu, vo farmaceutickom priemysle a na výrobu farieb. Kotol je vertikálna dvojstenná nádoba s parným plášťom a izoláciou. Kotly sú vybavené miešadlom. Môžu byť otvorené alebo môžu mať sklápacie veko.
Skladovacie nádrže na chladenie mlieka
Nádrž sa používa v mliekarenskom priemysle pre príjem, skladovanie, chladenie alebo ohrievanie mlieka. Je to horizontálna nádoba s dvoma dnami montovaná na nohách, skladajúca sa z vnútornej a vonkajšej vrstvy. Sú vyrobené z nerezovej ocele AISI 304, AISI 316, AISI 321 zvárané plazmou. Nádrže s rôznou kapacitou s kruhovým alebo elipsovitým prierezom s vnútorným zásobníkom s izoláciou.
Dno je zvárané na tupo s plášťom pre maximálnu pevnosť, trvanlivosť a spoľahlivosť výrobku. Napájacie nádrže majú poklop, osvetlený ukazovateľ hladiny (priehľadná trubka, plavák), ultrazvukový senzor, ovládací panel, jeden alebo viac mixérov.
Poklop je hermeticky uzavretý. Nádrž na mlieko pri teplote 30 °C počas 10 hodín zahrieva alebo ochladí o 2 °C. Chladenie mlieka sa uskutočňuje pridaním studenej alebo ľadovej vody. Na ohrievanie mlieka sa používa cievka, ktorá privádza paru pod tlakom.
Pasterizačná nádrž
Nádrž je určená na výrobu syrov a tekutých mliečnych výrobkov, rovnako ako na výrobu potravinárskych výrobkov vyžadujúcich ohrievanie. V prístroji dochádza k pasterizácii mlieka a mliečnych kultúr.
Zariadenie je tepelne izolovaná nerezová nádrž s miešadlom, vybavená zariadením na vpust a výpust produktu, snímačom hladiny a ovládacím panelom.
Elektrická miešačka zaisťuje jednotné podmienky v celom objeme pripraveného produktu. Vykurovanie, temperovanie výrobku je zaistené tým, že sa udržuje požadovaná teplota, vloženými vykurovacími prvkami, ktoré sú umiestnené v priestore medzi vonkajším a vnútorným plášťom. Chladenie sa uskutočňuje tečúcou vodou.
Ovládací panel umožňuje nastaviť a automaticky udržiavať požadované prevádzkové podmienky. Je možné vyrobiť zariadenie s parným plášťom pre ohrev produktu.
Pasterizačná kanvica
Je to trojplášťová nádoba, ktorá je vyrobená z nerezovej ocele. Slúži ako pasterizátor - dávkovací pasterizátor na mlieko a syry. Je vybavená vykurovacími telesami, centrálnym miešadlom a digitálnym termostatom.